Saturday, February 20, 2010

eiyDa:: aku sebenarnya Dua Alam..apekah??. ::

Bismillah..

Dalam mood yang masih lagi demam cuma bertambah lagi dengan batuk2 manje dan selsema srooot sroott...huhu T__T ..gagahkan jugak badan ni..bukak mycc..huk3..kepala weng2 jek..tahan eiyda, tahan...

Hari ni rase cam nak update blog..walopon xtau ekceli nak update pasal hape..ho3..

Ok..adakah korang rase yang diri korang skang ni baik,kejam,pentingkan diri atau jahat?..huhuhu...i rase diri i ni erk..baik sangat kot..sampai ada yang pijak kepala.

I kalau boleh, tak mau lah jadi manusia yang kejam/jahat/sombong dan pentingkan diri. Sebab i tak pandai kot nk bersifat cam tu.I ni low profile dari sekolah lagi..mybe disebabkan 'keadaan' i, i sentiasa nak jaga hati dan perasaan orang lain, dan kekadang sampai i xsedar yang semua tu merugikan diri i..huhu..

Contoh, kalo ada la someone yang buat harta i macam harta dorang, (gune pc kt cc i sesuke ht pastu tak bayar) i tak akan sound direct cam tu jek...i akan berfiki2 dulu..cam tu..cam ni...bila rase cam betul2 yakin br i akan sound, tapi makan masa lah..sebab?i takut dorang akan terasa hati n malu..huhu T_T .bodohnyer i kan..

Contoh lagi..kalo ada orang yang berhutang dengan i...erm..lagilah sampai mati pun i tak akan mintak kalo dorang tak bayar...kire hangus a.k.a halalan cam tu jek la kot...hohoho..so..meh2 sape nk pinjm duit ngan i..hahahah =.='.

i jugak jenis yang cepat kesian..sikit kesian..sikit2 kesian..huhu..pe kes..u ni hah eiyda???..pantang ade orang mintak derma/sedekah..dengan tanpa berat hati a.k.a ragu2 akan trs seluk poket n nah bagi..heheh...dapat pahala kan??..pe salahnyer kan kan..

sampai kawan2 i...adek beradik malahan umi n abah pon pernah cakap..jgn la baik sangat. Kot yer pun nk jadi manusia yang baik hati..berpada-padalah...kang ada yang amek kesempatan..huhu..betul jugak kan...i try la jugak nk keraskan hati, tamau baik sangat,..tapi cam susah,,hari ni i berubah, esok i buat lagi..hehe...

::Personality i dalam dunia Maya dan Reality::
~~split personality~~

Dunia Maya:

* Pot pet2 a.k.a peramah xhengat
* Frendly
* selamber badak air
* periang/gelak2

* suke mengarut mengaban
* kurang sopan kot..heheh
* kengkunun cun...bhak3
* cam ganaz jek kan..ber 'ko aku'
*mengade2/gewdiks ahakzz

Dunia Reality:

* pendiam = x cakap banyak nak2 dengan org yg xkenal or baru kenal =.='
* pemalu / penyegan= org cakap i sombong T_T

* i mmg selamber tapi bukan ngan semua orang

* sopan santun gitu..bhak3.

* susah nk senyum= muke masyam jek..

* tak akan tegur seseorang tu kalo org tu xtegur i dulu..huk3

* low profile/rendah diri yang amat..huhu

* langsung tak cun/ kecik plak tu.ho3

* bersaya awak jek salu..wakaka 'ko aku' sangt tak sopan..hehe
* kurang bersosial/suke duduk sorang2 wat hal sendri
* ramah dengan family terdekat sahaja.

Korang pulak macam mana?.. ada split personality cam i gak ker?..hohoho
cukup lah setakat ni i mengarut mengaban..huhu =.='
sorry kalo ade yang rase i ni cam 'PERASAN BAIK'...huhuhu


Nota Comel: ada yang cakap kalo
i xon9....
sunyi jek dunia Internet ni.
ye ke?.huhuhu




16 comments:

  1. huh tu sampai baek sangat dah hutang x mintak

    kalau cam2 x dak wit leh la hamba loan kat tuan hamba dulu

    kalau x bayar tu hala je la

    mana leh g2 beb

    kan orang amik kesempatan lak

    i think la, kamu elok ubah perangai angel kami jadi 100% devil baru orang x amik kesempatan..

    hehehehehehhe

    p/s:semoga demam cepat sembuh ek kak

    ReplyDelete
  2. xleh jadi manager bank neh.. nnt bankrup..

    Biasa ar tu perangai manusia, ada yg jenis naik kepala.. lebih teruk lagi, ada yang naik berak atas kepala bila kita dah baik sgt.. eh merapu.

    ReplyDelete
  3. ade je 2 org tu ye...ish...cibuk lak...syyuuuuhhhhh...kah3

    sis, meh nak pinjam rm1k....pastu kira halalan toyyiba blh x...agaggaa...pang skali tau la...

    stp org akn alami split personality tu...kdg2 dlm tenet ni, kemain lg ramah..tp bila berdepan, kaku je...hahaha...ein lerr tu...tp mana org yg ein br kenal, susah utk bahasa kan kau aku..kdg2 dgn kwn2 lama pun ein bahasa kan nama...mcm dh terbiasa lak

    *me, dak jahat...sgt suka buli org...hakikat nye me sgt x comey...adeeiii...haha

    ReplyDelete
  4. im hepi go laki...the lucky laki..hahahaha

    ReplyDelete
  5. hoh???

    camne ekkk nak cakap..

    aku kadang2 baik kadang boleh terlbih baik.. kadang2 jahat kadang boleh terlampau jahat.. mcm tu aku kat alam maya mcm tuh la aku kat luar rasanya.. tp tgk keadaan jugak.. kalo kene ngn yg sekepala mungkin oke tp kalo kene ngn kureng sket akan jd blurr dan senyap.. hak3 tetiba pendiam.. mcm tu la lebih kurang.. ho3

    ReplyDelete
  6. eh, kita sama la sifat wak..antara dunia maya n realiti..hehe

    ReplyDelete
  7. haha..tang pinjam duit pastu biar je org xbyr uh same lak kite..xtau nk mtk cmne kan..kdg2 nk mtk cam kite lak yg pinjam ngn dia.hehe

    ReplyDelete
  8. Jgn baik sgt. btul ckp family u tu.Kalo part kna tegas, mesti tegas.

    Kalo x,org yg suke amik kesempatan ni take your existence for granted in their lives.

    Pendiam? Xpe. jaga diri dr bcakap benda merapu pon dpt pahala gak. ^_^

    ReplyDelete
  9. erkk.. macam sama je.. hehe.. dlm dunia maya, saya memang giler2.. kalo kt dunia nyata, saya pendiam, tak byk ckp, suka dok sorang2, tak hensem.. ahak..

    ReplyDelete
  10. agaga.
    org ade terpikir gak nak wat entry sal perbezaan dunia maya & reality ni..
    ekeke.
    coz org pn same cam sis jugak..
    kat lua xla mesra sgt pn..
    agaga.
    pemalu i ni..
    ekeke.
    tp lau ngn org yg da bese, jadi xtau malu da..
    ahahaha.
    d:

    ReplyDelete
  11. waaa.. nk beskal sebijik
    big apple 24 bijik
    pizza sekeping
    baskin robin sekotak
    aaaaaaaaaaa
    nak nak
    ape laa i nih
    tu lak
    hahah
    apepon
    sile gabung balik dua dua personaliti tu
    hahaha
    ade lak macam tu
    pelik betol
    btw
    i pon same
    hahahahahahaha

    ReplyDelete
  12. ehhh....
    de kesamaan d'c2
    equation nye eiy_Da = ME!!!
    haha~

    i mmg sombonk kalo kt luar
    i pn x rami kwn kt luar

    tp kalo dlm maya, i jagoh!!! rmai kwn kot... ttbe lak kn...
    haha~
    sume pk i ni jns yg talkative, sempoi...
    *helah maya*
    2 bese....
    errr.... plg pnting, x hot ne pn i akceli.... bajet je lbh... teeeeeeeet~

    ReplyDelete
  13. alah, nama pun dunia maya..tapi, mana yang rase elok and boleh bantu baiki personaliti in reality tu..ape salahnya cuba ke arah itu kan? hehehe

    ReplyDelete
  14. tak boleh kesian sangat kat orang. Nanti orang makan kita.. Ada time kena tegas sket!

    Tapikan, tak semetinya kita ni split personality. Aku pun in reality world pendiam, so segala apa yang dipendam tu habis aku keliarkan kat blog. Haha.. lagi selesa macam tu.. tapi tak bagus la.

    ReplyDelete
  15. @pauhputik::saya jenis yg ssh nk mintak kalo org berhutang..hehe entah lah..cam terkunci jek mulut ni ha..meh 2 la pinjm meh..heheh

    @nyetok:: hak3..xder la sampai naik berak bey oit..melampau tu he3

    @ein::mn der ein disitu ade dorang..heheh..sis mmg split personal..xcaye..meh kiter jumpe..hehe

    @apiih:: u are so lucky laki k...jgn kuat majuk..heheh

    @yash:: heheh aku tau la ko cam ner..tweet/ym/gtalk/phone ko same jek..heheh reality aku lom tau lah..aku ni bak kata ko kn ht kaps..bek kn bertempat kn..huhu

    @Xpo::kiter same?..awk pemalu?pendiam?..hurm...hehe

    @darkbatman::tu la apsal..cam kiter lak berhutangkan..sendri mau ingtlah kan..heheh

    @Munsyi:: yup2..i try untuk xbaik hati sangt.hehhe
    betul2..kurang bercakap bnyk pahal kan..hehhe

    @anarm:: heheh kiter serupe jugak?..hek2..so split personality la awak ni..heheh

    @kacang:: pe u..banyknyer yg u nak...pokai lah i u..heheh..u pon same..2x5...hak3

    @anna:: adek pon der split personal..ni la nmnyer 2 dunia..pemalu ker?heheh..

    @NazFa:: same nagn i..lam dunia maya i cam ramai kwn,,,reality...huhu..leh bilang ngan jari..heheh

    @lizz:: nak amek yg maya ke reality ssh kot...kalo reality ke maya kang...sunyi lak..heheh

    @Ariff:: same lah cam aku..reality xbanyk cakap..diam jek..salu luahkan something dalam blog..mybe tu cr kiter kot..bgs xbgs..kiter yg tentukan hehhe

    ReplyDelete
  16. sis,biase lah 2 split personality...egatkn 2 alam apa tadi...

    rasanya diriku ini dekat dunia realiti diam..tapi dah lama kenal baru bising sikit..haha..masalah dari segi komunikasi..cakap bahasa isyarat lah..mesra sikit..hihi

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang