Wednesday, February 17, 2010

eiyDa:: cuaca panas+ rase sangat TAK sehat..huk3


Bismillah..


Dah seminggu kot i tak on9...dan tak update blog ni...hari ni baru mula kerja lepas 7 hari bercuti.kerja sendirikan nak cuti berapa lame pon xape kot, tapi tu lah..tak dapat nk on9..hidup sangat boring.Tapi seb bek lah..lam satu minggu ni..banyak gak aktiviti yang i buat.Balik kg kat KT, akak n my nepiew pun ada balik. so sangat best dapat jumpe ngan dorang. Caca, Aqis dan Sara.Dorang da makin besar dan semakin bijak.Seronok dapat melayan telatah dorang tu...

Dok kat kg, selalunyer i ngan adek badek terperap lam umah aje, nak ke rumah mak cik2, kazen2..terasa amatlah malas, dengan cuaca yang panas terik, keluar rumah sekejap pun da mula berdenyut2 kepala ni. T_T.

Petang, kitorang maen badminton tak pun berpoco-poco..hahha 1st time belajar poco-poco ngan my lilsis..hura hara jugak lah mula2 nk mulakan step tu..tapi bila da terrer..peh..best upenyer poco-poco ni.Berpeluh2..bagus untuk kesihatan..pastu mula la saket pinggang..huhu.. =.=.
Kitorang berpoco-coyo kat lam umah jek. xleh nk wat kat kat luar umah.Umi cakap kang der lak yg bersuara sumbang mengumpat..anak2 dara sape ni yg bergewdiks2 menari2..hahah..kg katekan...huhu ~.~".

hari ke berapa entah, i pegi bermandi-manda kat Air tejun Sekayu...rase2nyer da hampir 10 tahun kot tak pergi sekayu..last pegi ms i form 4 kot...da banyak perubahan..makin cantik..syok, musim2 panas ni berendam lam air..sejuk jek..sampai da terketar2...hehe

Nak dijadikan citer lak, operamini lak xbleh nk guna.huhu..so sad..so bad ok..dah kn block kaw-kaw punyer...huhu..dah la i balik kg lame..xleh nk on9 plak tu...adess..ni yg nk kena beli jugak berukband ni..ho3

hari ni da mule keje...dapat lah on9!! yey!!! seronok...
tapi..tapi..cam xbape best gak..sebb rase cam nak demam.. T_T, tekak perit gilew2 dah ni...badan pon panas2 jek..mood da mula kureng2....huhu..agak2nyer sebb cuaca yang panas skang ni..n aku dok berjemur kat panas jek..pastu berendam lam air sejuk..bnyk minum ais...uhuk3...pastu kan..da panas2..masuk lam kete bukak econ..peh..syiiok..hakzz..da umh xder ekon kan..heheh...

Ni pon br blk dr bank..settlekan sikit hal..peh..panas gilew kt luar nun..ekon kete pon da xrase pape dh...ades..tape2 panas dunia kan...tahan jek..ni sume dugaan dari Allah..nak uji tahap kesabaran kite kan..jgn terlalu banyak mengeluh, tak bek tau..berdosa... T_T..

Tips2 cegah demam musim panas::

* jangan banyak minum ais
* jangan berjemur tengah2 panas, guna payung kalo nk g mane2

* jangan tengah panas2..korang trs masuk lam umah/kete on ekon kuat2..sah2 terkejot badan tu..
*dok aje kt umh, jangan pegi mane2..heheh
*call jek mekdi/pizza ke kalo lapar..lalalal..

tu jek kot....i da mengarut..huhu... ~.~"



Nota Comel: bila da TAK sehat,
nk senyum pun malas..huhu ;


13 comments:

  1. musim demam kan skrng so sila makan ubat erk..ngeee

    ReplyDelete
  2. best ker air tejun sekayu??aritu lalu tp x g..huhuhu...best jugak erk blk kg die..berpoco-poco..aritu ade poco-poco kt poli,tp cam **** jerk...hahaha..xminat..kehkehkeh..operamini xleh?? ciannyer..nk wat cmne..tggu jer la 1,2,3,4,5,6 thn ag boleh ler..huhu..

    p/s- i punye still boleh..haha..

    p/s/s- makanlah ubat selalu erk...

    p/s/s/s/s/s/s-- cuaca panaz best tido..hahaha

    ReplyDelete
  3. huhuhu. same ler. kat jb ni panas sangat2 sampai nak demam dah ni.

    ReplyDelete
  4. byk kan minum air limau suam...bgs utk tekak tu...jgn sesekali minum ais...kang terus pancit xleh bgn...

    ReplyDelete
  5. waktu sakit ni lah aku banyak membaca... siuk beb.. hahaha

    ReplyDelete
  6. kene kurangkan aktiviti dekat luar...pakai payong atau topi lau panas terik kt luar..dunia semakin memanas...

    ReplyDelete
  7. hohoho...waktu pansa memang melemahkan badan....haaha..nk2 bila tngh hari...nk p jalan2 pun malas...hahah..


    p/s : kena bnyk minum air suam ni.....

    ReplyDelete
  8. @sebelas:: dah mkn ubt..tekak still gak perit..adess

    @apiih:: poco-poco best arr....opera da boleh gn kot...heehe..
    ubt da mkn...ermm pe lagi..panjgng sngt komen u..hahha

    @Lizz:: skang mmg musim panas kan..

    @BudakHutan:: time panas bnyk membaca..huhu..xselesa lah..panas jek..hehe

    @ein:: air limau suam?..erkk...

    @piston:: yup2..kn salu jaga diri..jgn berjemur...huhu

    @munsyi:: baek...doc...heheh

    @Syin:: air suam?..tawar lah..heheh

    @Xpo:: Puteri lilin?..erk..tak lah..saya bukn manje sgt...cume pns sgt tak tahan jek...

    ReplyDelete
  9. cuaca skng x menentu.kjp pnas kjp hujan .mmg senang nak dpt demam tu...hehe

    ReplyDelete
  10. 2la..skg ne memang panas pelik jer.. tekak sek haus jer..nasib x demam

    ReplyDelete
  11. @azizan4444::betul tu

    @darkbatman:: tekak haus kn bnyk minum air kosong kan..huhu

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang