Wednesday, March 24, 2010

eiyDa:: Best ke ada Blog dan bergelar Blogger::

Bismillah

Agak-agak lah kan ada bape juta ek Blog lam dunia maya ni..fuhh rasenyer tak terkire kot. Kenapa korang buat blog?..kenapa i buat blog?? erm..baru terfikir ni. Ada yang buat blog ni sekadar untuk suke2 jek, mengisi masa terluang, ada jugak yang buat blog sebab duit, ada jugak yang berblog sebab nak cari publisiti dan tak kurang jugak yang buat blog untuk meluahkan perasaan tak puas hati atau pun tempat untuk melepaskan kentut..eh..melepaskan geram dan marah.huhuhu

Bagi i plak yer, i buat blog ni mula-mula tu sekadar untuk suke2 jek.Untuk megisi masa2 terluang i waktu bejerja, disamping melatih jari jemari ni menaip sambil otak pun boleh berjalan seiring..cehwah.ayat xleh blah.heheh. i ni buat blog ikut mood..dan keadaan semasa. Ekceli da 3-4 blog yang i ada b4 blog Miss_eiyDa ni..n than semua tu i da delete...cuma tinggal satu lah..yang pasal Angkasawan Negara tu jek i tak delete.hehhe..sayang la plak kan. Bila da bosan i delete..bila rasa nk buat, i akan buat lagi..tapi kali ni i macam da betul2 serius dengan dunia blogging ni. Mybe i da mula jumpa dengan blogger2 yang best..baca blog dorang yang banyak info...dapat share something yang berfaedah...so dengan tak sengaja minat i pada dunia blogging ni makin membuak2 g2.hohoho..dan hope sangat blog ni akan kekal..InsyaAllah..Mula serius berblogging ni sejak tahun lepas kot..tapi xla seserius mn pon..

1st2 dulu..i nak letak iklan NN pun tak tau cam ner..hehe..bila da letak..xamek kisah pun iklan tu ada ke tak ke..hidup ke keras kejung ke..wat dunno jek..huhu..skang i da makin amek berat pasal en.NN walopon earningnyer tersangatlah cipoooottt...huhu..pastu letak lak advertlets..agak2 en.NN ngan Puan advertlets tu fight tak ek..hehe...
pastu der hati la plak nk letak
Innity..walopon tau yang blog i xlayak..gatai gak tangan ni reg n than esoknyer dapat lah emel... ErroR! hahha padan muke i..sape suh gatai sangat nk ngorat2 miss Innity..kan da kn reject..malu i..wahaah..

Soal domain lak..i lebih suka guna free...motif?? sebab bila da free maknenyer..percuma n bila da percuma maknenyer..tak perlu bayar! yeay..i mmg suke brg free pe..lalalala...biarlah dulu domain+ hosting sendri..
(i tak tau ape kelebihan bila ada domain+hosting sendri ni..leh sape2 terangkan tak?..plz2..T____T.)

Nanti lah bila idea da mencurah2,br i beli domain..hosting tak kot..huhu..banyak lagi pasal blog,blogging,blogger yang i tak tau..i salu lah baca,.,,yang otai2 ni cakap pasal..earning..traffic...itu..ini..i xtau pape pon..blurr terus..adess...SEO ke pe?..wahaha..sumpah sesumpah i tak tau ape2..yang i tau..wat blog..letak iklan..yg cipoot tu,dats all. Nak edit coding2 HTML pon tak tau cam ner..huhu..betapa ceteknyer pengetahuan i sal blog ni kan. sikit2 boleh la..da la i tak pernah langsung belajar sume ni. Nak edit header pon kn mintak tolong orang bagai..huhu T______T.

Dulu i guna WP pastu g tukar guna Blogspot jek..sebb bagi i agak ssh lah nk gn WP..memeningkan..huhu..dan i still ingt kata-kata seorang blogger ni...' i xbape suke masuk /komen blogspot sebb ssh lah..' huhu..whatever ok! xnak masuk n komen sudah lah...ada i kesah ker?..tapi i suke jek masuk blog mane2 xkisah..blogspot ke...WP ke..semua i komen jek..ssh tu jux alasan kot..xpe2..wahai blogger otai..sampai skang i suke masuk blog u ok..heheh jgn mara arr... walopon u tak pernah sekali kot masuk blog i ni..hek3.

Pendek kata..i buat blog sebab i suka menulis/menaip..share2 something...belajar sesuatu yang baru...menambah ilmu yg cetek ni...cari lebih ramai kenalan. Soal duit tu i tak kisah sangat pon sebab i tak pandai.huhu. Kalo der kontes yg menarik dan mudah i akan join...tu jek lah sebab2 kenapa i berblogging.

Korang lak cam ner??

Nota Comel: sangat heppy bila
ada blogger lain
yang sudi baca
n komen di blog i.
Thanks a lot!


5 comments:

  1. i xbape suke masuk /komen blogspot sebb ssh lah..' huhu..whatever ok!


    ---> i suka ayat tuh! hahahah

    ReplyDelete
  2. tumpang minum teh o ais kat sini jap ek.. :P

    domain tu utk branding.. contoh: eiyda.co.cc dgn eiyda.com.. yg mane org lebih senang nk ingat? dah tentu la .com lebih senang nk ingat.. lagipon tak semua org tau domain co.cc tu wujud..

    alamak.. teh o ais tumpah.. *lariii*

    ReplyDelete
  3. berblog sebab bosan. sekurang-kurangnya dapat membunuh kebosanan. huhuhu

    ReplyDelete
  4. eh sistem komen dah tukr ke beb?. huhu. bru nk tnya ni. mase tkr domain tu kn. komen smua hlng x. time tu u dah tukr ke blom lagi?. haha. i punya hlng maa. tngh contact habq dorng. kng dorng restore. tp lmbtnye. ish3. sedih T_T

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang