Tuesday, March 9, 2010

eiyDa::Berjogging ke blog setiap pagi sangat sehat occay!!::


Bismillah


Setiap hari bila bukak jek cc i ni...and than i akan on pc2 yang ada.I duduk kat kerusi empok ni, dan i akan..............ONLINE!!!! yeehhaaa...yippii....ni lah yang i tunggu2 setiap pagi bila nak keje. Sampai adek i cakap, ala..ko ni rajin sangat nk bukak cc awal2 sebb nak online kan..nk bukak twitter, blog, fb kan kan..huhu..lantak i lah...bweekkss..jeles!! ahha tu lah i ngan adek i..gaduh jek kejenyer....;p

i bila klik firefox jek, perkara 1st yang akan i bukak twitter, pastu blog..i akan tengok komen2 yang ada...reply komen..pastu tgk kt shoutbox kalau ada yang tinggalkan jejak..i akan jejak lah blog dorang balik..BLOGWALKING tu la keje i setiap hari tanpa rasa jemu.

Ciri-ciri blog yang paling i suka :

1) Blog Tutorial
I ni bukannya pandai sangat bab2 IT ni..almaklumlah belajar sekerat jalan jek.Banyak yang i tak tau, tapi i suka belajar dan diajar.I suke benda2 baru ni..bila baca blog2 yang banyak tuto ni akan akan praktik kan..i akan d.load dan try.hehhe.

2) Blog Informasi
Blog yang banyak bagi informasi yang terkini dan berfaedah.Boleh tau perkara yang sebelum ni i tak tahu atau pun yang i kurang pasti. Blog banyak pengisiannya...tentang suma hal lah.bila masuk jek blog tu, mestia kan ada something yang boleh diambil sebagai panduan..

3) Blog Pelik
Pelik bermaksud...dalam blog die tu sume bende yang pelik2 jek..heheh...kekadang boleh penin bl masuk..tapi heppening..sebb penulis yang slamber dan agak poyo dicitu wikiki..;p

4) Blog Perihal Artis
Suka lah jugak baca gosip tentang artis ni..kang kalau ada yang bertanya, tak lah kita ternganga tak tahu kan..ehheh..up to date la katekan..

5) Blog Kelakar.
Blog yang cam ni sesuailah dibaca bila bosan atau pun tengah tension..Boleh gelak terbahak2 dibuatnya.Pic3 yang kelakar, vedao yang sengal dan sebagainya.sangat best ok!

6) Blog Macam-macam Ada
Macam-macam ada dalam blog ni..info..tuto, kelakar, pelik..pendek kata semua dalam satu lah.

5) Blog Peribadi
suka jugak lah baca...ada yang suka luahkan perasan sedih, heppy tak puas hati dalam blog peribadi kan.So, bagi i tak ada yang salah pon..mybe sebagai pembaca..kita boleh bg kata2 semangat atau pun berkongsi something.Tak dinafikan ada yang tak suka dan anggap bloh tu entah hape2..lantak lah..da blog die kan suka hati dia lah.,nak baca masuk..xnak baca tak payah la masuk dan kutuk xbaik tau. *ter emo*

I masuk jek sume blog i rase best, xkisah blog WP ke, Blgspot ke i ni bukan jenis pilih bulu pun..wikikiki...;p.
Blog {dot}com ke, {dot} net ke, co {dot}cc ke...blog free ker..berdomain ke..hape2 ke..i tak kisah..kalau i rase best i baca..pastu komen..pastu tinggalkan tapak kaki..ehhehe...
I tabik spring la pada blogger2 OTAI kat luar sana..berblog siap boleh dapat duit bagai kan..peh..best tu..teringin seh nak jadi cam korang...hehe. +.+

P/s : Bila ada blog akan bergelar blogger yang akan selalu berblogging wat entry baru ada masa akan blogwalking untuk tambahkan followers dan meningkatkan traffic. Kalau salah tolong betul kan yer..heheh ;p

Antara blog yang i suke ialah semua blog yang tersenarai dalam followers i tuh..dan blog yang UPDATE!!

Nota comel: blog i cikai
tapi suka baca
blog otai2
hehe ;p



No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang