Monday, February 22, 2010

eiyDa:: Smoker buat i rase nak mati....T_T ::



Bismillah....

Kong! kong! kong! i batuk xbenti2..huhuhu ;(..pe kes entah..ingtkan da pulih sepenuhnyer..
hari ni...batuk makin tertuk+panas2 muke ni ngan saket kepala lak tu bila batuk..
nak kata i minum ais..rasenyer da kurangkan..heheh..bukan stop trs...ala..skang kan panas...tekak nk ais jek...huhu..
n lagi satu rasenyer sebb hidu banyak asap rokok...adek i la ni...nk i mati cepat agaknyer..lam kete pun nk isap rokok jugak..peh..sesak2 nafas i ni T_T...xsuke lah perokok...maknenyer i xsukelah kat adek i tuh..ho3..kejamnyer i kan...xsuke time die merokok lah kan..

Dan pada mana2 lelaki pun yang merokok..i mmg tak suke..g dok jejauh..jgn dekat2...busuk tauk!!...badan busuk...mulut busuk..baju busuk ..paru2 pon busuk gak..ho3..pastu pendek umur..opsst...heheh emo lak.

Dorang cakap..merokok dapat menghilangkan stress..tension..boring dan masalah..yeke?..nk try boleh huhu...nak kene penyepak free try la eiyda oiit....@_@
Bila golongan perempuan yang merokok...ramai yang cakap nmpk xsopan..sundal...buruk giler, padahal..same jek kan..isap ikut mulut gak kan kua asap kot hidung...kan..hehhe..pastu saket...pendek umo pon same gak kan..hek3...

Sepanjang dah 20++ tahun i hidup...rase2nyer i br jumpa 2 guys yang tak merokok langsung.. 1st mybro best fren n lagi sorang my kazen. Memang dorang tak merokok langsung...tapi bersebab lah..sebab bile dorang merokok..dorang akan pening2,,hahah..kan bagus kalo sesape yang merokok akan rase cam tu..kuranglah sikit gejala merokok lam dunia ni..xpon...ader yang akan demm teruk bile merokok..xder ke bahan lam rokok yg leh wat cam tu ek..heheh ;p..

Boleh dikatakan setiap hari..i akan bau asap rokok...huhu..dari adek i dan jugak dari kawan2 adek i..dan dr kasteme2 i...dorang ni mmg tak reti bahasa bila cakp "NO SMOKING"..tetap gak merokok depan2 i..aduhh..tak tahan...i ni da la kecik..paru2 pun mesti kecik..mampu ke tahan asap rokok setiap hari?peh..T_T..

Antara ciri-ciri lelaki iadaman i..yang paling2 wajib selain didikan agama ialah TAK MEROKOK!!.. tapi cam ssh jek nak cari sekarang...huhu..semua yang i jumpe is smoking guys...sangat tak suke ok..pe la faedahnyer merokok ni kan..buang duit jek...bak kata akak i...merokok= meracun diri..huhu..yerlah kan..da kandungan rokok tu sume racun..xder pon penawarnyer/kebaikannyer.


Pada korang yang belum lagi merokok dan ada cita-cita nk merokok tu, JANGANLAH MEROKOK jangan seksa diri korang yer..plzzz....

Yang sedang CUBE NAK BERHENTI MEROKOK tu...caiyyok2 buat korang..jangan cepat g.up..tahan k..kalo rase gian tu korang isap lah bende len...huhu..gula2 ke kan..heheh ;p

Pada PEROKOK TEGAR tu...bawak2 lah berenti...xberenti pun..slow2 lah yer....plzz la wei..korang xsayang ke kt badan korang,.,kat family korang..kat awek korang..kat akak,abang,adek2 korang..kat kawan2 korang??hah??.ho3..kat i.?? =.='

Jangan marah a.k.a emo lak yer bila baca entry i ni..sekadar peringatan untuk kebaikan ni...kan...sebab i rase semua tau kan yang merokok ni memudaratkan diri sendiri...xperlu nak tunjuk macho dengan merokok..i hate it..
So...terpulanglah pada korangs ama ada nk terima semua ni as a nasihat atau mybe korang rase i ni menyebok jek kan..yg saket korang bukan i kan..lantak lah ho3...
*taip entry dalam keadaan batuk2 dan kepala weng2...rase nak demam balik ni..huhu T_T. Doa2lah i cepat sembuh yer..nk keje pun susah cam ni*

'PLEASE STOP SMOKING OK!! '

Nota comel: pada yang tak merokok tu
i sayangkan korang tau.
heheh.. ;p




25 comments:

  1. btol²..merokok itu haram dah membahayakan kesihatan..hu3

    ReplyDelete
  2. terpakse la i duk jaoh dari u...huhu T___T ...hak3

    ReplyDelete
  3. Kong! kong! kong! i batuk xbenti2.

    erkk.. kong..kong..kong.. ingat kan panggil king kong..ahahaha..

    ReplyDelete
  4. actually, m one of de guy wic non smoker.. i hate smoking cuz memeningkan.. xde nampak macho pun biler merokok ne.. sesakkan dada ade ler.btw, nice post..hehe

    ReplyDelete
  5. sape laa yg ckp merokok tu macho?? meh nak luku sikit.. ade ke merokok macho.. chait~

    nk macho gi lepak tepi pantai, pakai boxer tak berbaju, pkai spek mata itam, jalan2 tayang body tough.. tu baru macho.. kah3..

    *perotku boroi.. tak macho.. :(

    ReplyDelete
  6. hoho.
    my ex2 sumenye xmerokok..
    terer x org pilih??.
    wahahaha.
    perokok ni busuk!.
    nak dekat2 xbes..
    apetah ag nak pelok..
    erk.
    ahahaha.

    ReplyDelete
  7. aku x merokok...

    dan ternyata aku tetap macho walau x merokok...

    haha.. =P

    ReplyDelete
  8. haha,

    aku pun aku pub tak suka orang merokok.huhu.

    ReplyDelete
  9. darkbatman@aie :promote diri nampak..hakhak...aie xbtau pn eqa da dpt agak u r not..

    miss eiyDa : yeip..xske org mrokok jgk..my ex pn mrokok jgk..bf skg seb bek la 2thn b4 die knal eqa die da stop mrokok..die ckp bila die da stop mrokok gaji die tiap2 bulan ade balance smpai rm300

    ReplyDelete
  10. merokok ni mengabihkan duit dan masa hidup je..merokok je dah pendekkan umur sebanyak 10 tahun. tak caya? baca ni! Bebaskan Nafas Korang!

    ReplyDelete
  11. i pon don't like smoker! & lucky my hubby not smoking.. kalu idak, aduiyai!

    ReplyDelete
  12. ofis i lg sedih. dh la beraircond then dorg merokok tingkap smua tertutup :(( sedih gilaa

    ReplyDelete
  13. betul tuh...dulu merokok jugak,best sangat tapi time sekolah men..masuk poli hisap rokok gak,tapi macam tak puas,mungkin bahan dia dah kurang..sekarang je dah tak..nanti poket asik kering jek.

    ReplyDelete
  14. xleh nak terima smoker la...tp dl suma nye smoke...adeeiii
    abh pun sama
    cuma leh terima abh je yg smoking

    *bila la mr.N nak stop smoking ye*

    ReplyDelete
  15. "rase2nyer i br jumpa 2 guys yang tak merokok langsung.. 1st mybro best fren n lagi sorang my kazen. Memang dorang tak merokok langsung...tapi bersebab lah..sebab bile dorang merokok..dorang akan pening2"

    ayat plek cik eiyda..cmne diorg pening kalo xmrokok lgsung?haha

    sy xmrokok. rokok haram. enough said.

    ReplyDelete
  16. bagi aku merokok mang haram pown.. serupa je mcm nak membunuh diri.. cume merokok versi bunuh diri secara perlahan.. ho3

    kawan2 aku ramai gak x merokok.. oke je.. tapi kami nie la yang teruk menghidu bau2 asap rokok yg boleh membunuh 2x ganda cpt dari diri perokok tu sendiri.. T__T kan kan? cikgu sains aku ckp dulu kat skolah.. ha3

    ReplyDelete
  17. haha..equrl, mane de promote. xleh la smoking. pening ngam bau.ahahah..

    ReplyDelete
  18. orang hisap rokok ni degil.
    kalau cakap macam ni pun takde guna.
    biar jelah dia bakar duit dia.

    ReplyDelete
  19. nasib baik x jumpa i..kalau x,u dh jumpa org ke 3 yg x merokok..hehe...

    i pun x merokok jugak..housemate i 3 org lagi pun x merokok..so..kami ader 4 org yg x merokok and bkn sbb kalau merokok rasa pening..sbb memang x pernah rasa nak try...

    ReplyDelete
  20. salam ye..
    saya 1st time kat sini
    nak komen sikit je..
    merokok memang haram sebab membahayakan kesihatan.
    dan merokok juga membazir duit je.

    ReplyDelete
  21. @chuyry :: tau xpe dek..heheh

    @apiih:: hah g dok jejauh busuk tauk.

    @darkbatman:: tu bunyi batuk alaf baru arr..heheh i pon salah sorang yg merokok ker?.ok2 i like..heheh

    @Anarm:: awak tau xpe..mn der perokok itu macho..buruk ok..heheh erkk..boroi,,,sila pakai baju anda..he3

    @annadzirah:; wah, pandai betul; adek ni cr yer..bak sis sorang..hehhe

    @pisyek::tak merokok sgt la macho ok.he2

    @equriz:: promote pe ni? he3..bags2 bf awak ..der perubahan...

    @FIT:: pendek umo sampai 10 thn tuh..peh..dasat2..

    @chugie::lucky u dapat hubby xmerokok..nk cr hubby cam tu jugak.he3

    @Liyana:: sedey giler ok..kalo i da lama pengsan lam opis u..lemas..

    @piston:: bagus arr kalo da berenti..jgn nnti da keje, da der duit merokok lg tau..hu3

    @ein::abh sis mmg xmerokok..sebb die batuk teruk..huhu..

    @Munsyi:: erk..u kompius ker?.maksud i..mybe dorang bau rokok pon da penin..huhu..rokok itu haram..so?..haram itu berdosa besar kan..

    @yash:: tau xpe yash..dats way lah..aku rase cam nak mati jek bila bau asap rokok..sesak nafas aku ni..huhu T_T

    @Ariff Shah:: dorang degil sebb belum kn kt batang hidung sendri..kalo da saket..br nk insaf,..biarkan..huhu

    @black_mel:: hahah u pun xmerokok ker?bagus2..rupenyer ramai org yg xpenh jumpe tak merokok..hehhe yg i pernah jumpe jux 2 org..

    @Thoha:: hai tq 4 drop komen here...merokok ibarat membakar duit...sgt membazir..huhu

    p/s : TQ pada yang bagi komen sangt menghargainyer..dan xsangka rupe2nyer ramai kaum Adam yang tak merokok..heheh...so i sayang kamooo yg TAK merokok ni..heheh ;p

    ReplyDelete
  22. ramai jugak yer yg x merokok..
    member2 aku smuanya kaki candu.sampaikan aku terpaksa capai perfume utk ilangkan bau rokok tu.sejak dah berimej baru,eksen allergic bau asap rokok la kan.wakakaka.

    Apa2 pun merokok hak masing2.Kalo dah org2 sekeliling merokok,xkan nak belasah dorang kan..x pasal2 aku masuk lokap.aduhmak!

    p/s:...nyonyot punting lagik best.Baby tua!

    ReplyDelete
  23. noe what? housemate saya 3 orang merokok..
    memang lemas dalam asap la bila dok rumah..
    kebanyakkan perokok ni tak respek pada yang tak merokok.

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang