Wednesday, February 24, 2010

eiyDa:: Hang ni awatnya? ;p::

Bismillah

Hari ni nak taip entry pendek jek ringkas dan padat kot..kot la kan..heheh.
ekceli ni da tiga kali i taip entry..tapi semua i padam balik..sebab?..entah cam entah hape2..jek..mula2 ingat nak tulis pasal cinta ngan suami orang, tapi memikirkan tentang hak privasi kawan i tuh..i rase xpayah tulis lah..xbaik lak i nak aibkan orangkan..huhu t.t

Occay ni ayat i:

"I suke orang utara" ....

hehheeh tak kisah lah utara belah tang mana pun..kedah ka,Perlis ka mahupun Pulau Pinang..mami oooii...ahhha.. ;)

Awat??:

1) i suke dengaq loghat depa yang peh..syokkk...sangat bila i dengaq2..dok hingaq2..heheh...

2) kalo kat Kedah banyak sawah padi menghijau..i sangat sukekan suasana di sawah padi..i tau lah panas..tapi panoramanyer yang sangatlah cantik..i like2.. ;p

3) orangnya yang xputih...dan tak hitam sangat..sedang2 la kot...heehe yeke?entah..i agak jek.lalala..kalao orang penang..pehh..hidung mancung..anak mami katekan..eheh

4) Dulu i penah berchenta ngan sorang mamat dari Perlis hang tau dak?..hehhe citer beberapa tahun yang lalu..dah lupa pon.. =.='

5) Lagi satu sebab i dok terengganu..so bila nk pi utara tu skenyet punya jaauuhhh....dan i sukakan perjalanan yang jaauuhh...heheh..

p/s: Sebenarnyer...i tetiber TERjatuh hati ngan orang Utara ni...masa i dengaq sore sowang mamat ni yang pekat berloghat Utara...waaaaaaa i da merengs kot ni


Nota Comel: akak2 i da kawen..
sorang ngan org kelantan
sorang ngan orng perlis..
i? xtau lah..huhu ;p



12 comments:

  1. akak dapat orang dari oversea la kot..mat salleh na?haha

    ReplyDelete
  2. Pantun dua kerat utk ko Eiyda..
    ''kutub utara kutub selatan
    bila berbicara engko pengsan''
    Penangan loghat utara btol nah..agaga

    Sedia maklum..
    Kak Bell lebih suka go Universal laa kan.
    Sebut je mana negeri x dijelajah..siap sampai ke Borneo aku belasah.Mmg xde yg kekal pown.hahaha.Nak kata memilih,itu mmg Wajib la kan.adakan plak esok lusa kawen,aku melantak nasi+ikan masin jep.selera besau dowh aku..kalo bleh tiap hari nak melantak Sharkfin.aaaa kau!botak bulu kaki bakal suami aku.huhu

    Bab loghat.Penasaran btol!Aku rasa berkali gak lah aku suh dorangs repeat telecast.Aku x paham apa yg dicarutkan.ntah2 mmg aku dimaki habis-habisan.hehe Ada plak tu,x reti plak ayat om puteh aku.siap di Google,dah tu,btanya kat aku camne nak dieja.X ker sengal..

    Kat SG plak,malaon yg ada nie,mcm ikan paus.
    Madang aku kena belanja.X kep sialan tu.Erkk,ada yg okay..tapi still K.I.V.(keep in view) Takut2 harta dah meleset,jahanam aku dibuatnye.hehe

    Overall its not bout e monies.Aku lebih pentingkan bab agama+hormat menghormati.
    Kerana bagi aku,Suami-Imam Ku.Dan pastinya aku bersedia menjadi isteri yg soleha+mithali.

    sekian.
    Hujah dari Ahli LDR.

    ReplyDelete
  3. wawawa.
    org pn suke..
    cam bes je loghat utara ni..
    ag satu owg suke loghat nogori..
    pon bes..
    d:

    ReplyDelete
  4. erkk..utara?klau aie, utara 2 cam jauh giler nk p..bru p sekali seumur hidup..perlis lgla xpenah sampai.ahahahah..

    ReplyDelete
  5. kak bell komen pnjg seyh..i loike..hahaha..

    bakpo x suko ore timor..timor pon come apo,smat plak tuh..hahaha..

    putih gebu ag..ore timor ar kemah...mudoh baso ore pggl..hahaha

    p/s-pehe ko dok kawe royak gapo nih..hahaha

    ReplyDelete
  6. org utara? hu3

    ckp sal org utara tingat kawan2 aku time blajar kat kuantan dulu.. keliling aku utara habis aku kalo nak ckp pown kene loghat utara.. kalo tak dpa dok wat tatau.. hu3 aku lau ngn org utara boleh la nak masuk sebab da besa bila ckp pown org dok pelik aku nie mang asl utara ke apa.. ho3 rindu kat kengkawan blajar dulu.. hmmm tapi da lama x contact..ho3

    ReplyDelete
  7. [apiih] i taw u pasti suka komentar i. Kang x suka,penampar sulung singgah kat pipi gebu u.

    Chibidee bideee chibidee bambam chibidee bombom...bernyanyi nih~

    ReplyDelete
  8. ehmm2...cek org perak tp cek duduk kat penang..kigha cek org utagha la..haha..kalau nak mai pekena nasik kandaq pelita kat chailengpartk habaq mai la..nanti cek bawak..bawak ja..duit sendiri2..hehe....

    ReplyDelete
  9. aku org kedah.. tp penah duk penang + perak.. hoho.. ckup syarat dah mnjadi orang utara.. wakakka..

    tp aku x penah plak guna ayat macam "cek", lagi apa ntah.. stakat "hang", "loqlaq", "tidoq" tu ada la aku guna slalu.. @_@!

    ReplyDelete
  10. @piston:: overseas??oh no no..orang melayu ramai kt MY n dek..hehhe

    @Bella:: perrggh..panjangnyer celoteh ko haha..pape pon..mn2 lah aku xkisah ekceli..ko cr org SG dah la senang xyg LDR berbagai..ehhe

    @anna: N9 eyh?kalo pekat sangt sah2 eden tak faham..heheh

    @darkbatman: awk org mn eyh?Utara mmg jauh..tp i suke.,,jauh perjalanan luas permandangan g2,,hehe

    @apiih: kawe pehe jah gapo demo ngaruk kokse tuh..hehe..kawe buke dop suko ore klatey..suko jah..putih gebu..semak mace demo ko?..boleh blah..heheh

    @yash:: abg ipar aku org utara,...kalo die borak ngan kawn2 or ngan adek2 die aku cukup suke dengaq nk habaq mai kat hang..heheh

    @black::woohaa..kire orang utara ker?ok dh der sorang calon..miahaha..awat lak.. hang ajak cheq.. hang lah belanja..kedokut tau..haha

    @kertaz:: ko bukn orang perak ker?..oo tapi ko penh dok utara la eyh..ok dah der 2 calon..hahahah..hang la yg loqlaq..heheh

    ReplyDelete
  11. org kelate mari ni..x bermintat ke?hahaha

    da dpt kebenaran..ley pilih mne2 negeri..kekeke

    ReplyDelete
  12. @azizan4444: ore klatey jugop ko?..ramainyer orang kelantan kat sini..yer..hahha

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang