Sunday, August 22, 2010

marshmallow was was

Bismillah

Selamat Pagi...huaargghh da ngantuk sebenarnya, tapi tahan jugak mata ni sebab i tengah search kat pak google pasak kandungan dalam marshmallow.Newat, tadi masa on the way nak balik umah dari kag, i singgah la ke Mesra Mall nak beli food skit.Lepas tu, i singgah jap kt Famous Amos nak beli coklat dan jugak marshmallow.

comelkan..dah la sedap tsk tsk

Sampai kat kereta, adek i yang bongsu tanya beli apa? i cakap la beli coklat sikit ngan marshmallow and than dia cakap eh, mane boleh makan.Cikgu adek cakap xboleh sebab xada pon kilang yang buat mashmallow ni kat MY dan xtau pe bahan yang dia guna..eh yeke ek?? selama ni i men bedal jek makan.Tak tau pulak.huhuhu.I ingat marshmallow ni cam gula2 kapas yang kenyal jek.

Balik lepas berbuka, i try gak la usha2 lam tenet,Google2 tapi xder lak jumpa. Mang la kandungan dia ada geletin.skang banyak yang guna geletin sayur ngan geletin lembu.(minyak haiwan).Tapi yang i beli tak sure lah pula buat dari geletin ape..HUHUHUHU. T_______T.Lom tau lagi jawapannya.Kalau da was-was macam ni, lebih baik jangan makan.Biar jek dulu.Nak buang?? huhuhu macam membazir pulak. adesss T______T

Lepas tu, katakbiru aka Wan tolong searchkan kat Web Jakim...ni jawapan dia dapat

Tak jelas, klik la kat pic tu yer.......

Dan jawapan yang dia dapat, TAK ADA senarai nama Famous Amos DALAM STATUS halal JAKIM. Tahun lepas ada, tahun ni tak ada...so...secara teknikalnya, lebih baik jangan makan..huhuhu..ok...akan dicampak.....sob sob T_________T.

Tak pe lah, i makan jek lah coklat yang adoo....

Ok..nak makan coklat...huhuhu..eh..eh.. jap...spo cookies dia leh makan ke tak?? huhuhu T_T

k, babai

* sesiap yang der maklumat tentang hal ni sila share2 yer..

*kalau tersilap harap dapat dibetulkan....

Nota Comel : terpengaruh ngan katun sepam bob

ke ape agaknyer

makn marshmallow

hahha


2 comments:

  1. wat pe beli mashmallow kat famos amos...adakan mashmallow jenama muslim yg pertama halal di malaysia...jakim ada kuarkan sijil halal dan gelatinnya dari lembu... produk tu dari pakistan...nak makan mashmallow leh oder ngan saya saya salah seorang agennya...aue_manies@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. huwaaa..baru beli smlm marshmalow fames ames kat mesra mall..ingtkan kalo kat malaysia bole count on halalness.huhuhu

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang