Thursday, October 21, 2010

hand phone pilihan hati uOls

Bismillah..

Ha..uOls mesti ada henpon kan...tak ade? mentipoooooooo..HAHAHAH...suke hati lah nak panggil ape pon.henpon ke..henfon ke..telefon bimbit ke, telefon tangan ke henset ke..janji semua tu SATU. nama panggilan jek yang lainnya.

uOls kalau beli hanfon, uOls akan tengok apa dulu? i meant adakah uOls beli sesebuah henfon tu sebab harga ke, sebab brand, new arrival, trend, camera ,ciri2 dalaman atau pun sebab bentuk warna yang menarik. Pada uOls, kalau nak beli henfon mana satu ciri-ciri yang paling penting dan paling utama yang patut kita lihat.

Contoh kalau iPhone.Wow! harga memang vavavoomm..xsemua mampu beli kan kalau tak der bajet 2k++.Apa yang menarik? sebab dia smart phone.Semua dalam satu,internet,video call,nak fb ke, twitter, berblog ke no hal lah kan.kekurangan? mybe agak besar untuk aweks2 cam i yang guna hangbag kecik..xkan nak sumbat dalam poket seluar rite? hohohoho. (tp iphone4 kecik jek kn?)

iPhone 4

Kalau BlackBerry pulak, jenis smartphone jugak, harga agak mampu untuk dimiliki.Best sebab boleh berfb dan twitter dan jugak berBBM sepanjang hari. Janji ada kreadit lah bagi yang guna prepaid cam i neh.Cantik, design lebih kurang jek macam e72, c3 yang br jek keluar hari tu kan.Yang tak best camera kecik sangat dan qwerty dia agak kecik, ssh bg yang ada jari2 besar nak menaip kan.Selain dari saiznya yang jugak besaqq gedabaqq..huhuhu Blackberry Torch 9800 Slide adalah keluaran terbaru.Slide dan touch screen..cantek...

BlackBerry Torch 9800 Slide

Nokia e72

Nokia C3

Sony Ericson Satio pulak, harga lebih kurang la macam blackberry kot dalam 1k ++ yang bestnyer sebab se satio ni camera dia 12.1mp..besar ok...touch sreen..screen yang lebar.Kekurangan saiznya jugak yang besar.dan bagi i yang guna se satio ni, nk berfb dan bertwitter tu agak ssh skit lah.huhuhuh nk taip gn touch2 neh..lambat..lebih suke gn keypad...


Sony Ericsson Satio Black

Walau apepon kan, bagi i henpon Nokia 3310 lah yang paling senang nk gn, saiznya yang sederhana,keypad yang sesuai ngan jari dan yang peting tahap ketahanan dia dari segi batt dan kekerasan body dia.HAHAHHAH.sebab kalo jatuh beberapa kali pon, kompem xrosak! tak caye try campak henpon kesayangan uOls ape jadik? ekekeke..ngeeeeeeeeeeee..henpon 1st yg i guna ni lah dia Nokia 3310...da dapat yang ni mang heppy gilak lah...HAHAHHA.


ok babai...

p/s: sekadar coretan.kalau ada salah dan silap tolong tegur dan betul kn ek..

wassalam..

Nota comey: dolu2 salu bwk 'henpon'
kesekolah.
siap leh letak
air sirap dalam tu..
HAHAHAHHA

6 comments:

  1. nice post.

    bg sy kalu nak bl mobile phone kena tgk y 1 dl..
    nak bl smartphone or phone biasa y stakat boleh call n hantar mesej.

    kalu nak bl smartphone y paling penting ialah kemampuan utk Wifi,mobile network dan application

    sbb skg ni kalu salah beli smartphone
    melayang rm1k++ sedangkan phone tu tak mencapai expectation kita pun..
    dalam kes ni pada sy y paling penting ialah Operating System(OS)nya...

    itu kalu target smartphone la.
    bila da ada target of OS baru tgk pada bajet dan jenama.

    kalu bajet under RM1k then bole tgk2 kat motorola or samsung..

    kalu more bole cuba HTC atau Sony Ericsson

    ReplyDelete
  2. Adik pakai handset nokia yang basic..xde function best2..leh tpon,msg..tu je..tp ade dua sebab dua line..hehe..camera plak adik guna nset sony..nset tu antena die rosak..guna kamera die je lah..nak beli nset belum berminat..sebab internet free dah xde..hak3

    ReplyDelete
  3. Salam.

    tetap setia dengan SE 880i . erk, bb not bad gak.lalala;P

    ReplyDelete
  4. im waiting for nokia c6-01.....hahahhahaha....

    ReplyDelete
  5. gua nk beli vivaz. tnggu duit masuk je ni. hahaha. okae r?

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang