Monday, October 25, 2010

misstypo...

Bismillah..

Hurm da malam-malam ni rajin pulak jari ni nak tekan-tekan keyboardkan.Ha, dah la i ni misstypo bak kata kengkawan i kat twitter kejam ok!whatdenyahhoi! mentang-mentang la i ni selalu lah tertypo dengan tak sengaja..lalala tak sengaja ok..sila baca banyak kali.hik3.

Ada terbaca tweet dari Dr.Fazli hari tu kat timeline twitter.
RT : Mereka yg kerap TYPO semasa menaip tweet seringkali berfikir lebih laju dari jari jemarinya bergerak :)
So, dengan tak sengaja memang akan terdapatlah typonya disitu.ngeeeeeeeeeee

Typo ni kalau yang biasa-biasa tak apalah lagi, contoh macam tertinggal satu huruf atau pon tersilap huruf.Tapi kalau da #typobahaya macam 'babai' jadi 'babi, hahha banyak lagi lah kan.uOls pikir lah sendiri.I ni selalu jek typo hari-hari lah senang cakap.sebab pe tau? sebab i ni kengkonon pro la bila menaip.Siap pandang kiri kanan tu..mane nak pandang keyboard sangat pon.eksyen ok! xD.

Tips untuk uOls yang suka typo cam i ni...ehem3..macam i ok..hahaha....jangan taip laju-laju sangat, jangan OVER excited ok.,pastu menaip tengok keyboard kalau guna handphone tengok keypad jangan tengok tempat lain =.=', jangan menaip dalam gelap, jangan menaip sambil berborak atau gelak-gelak gatai nok..err lagi?? lagi?? uOls fikir la pulak.

Oklah, da penat menaip sambil meniarap ni tau...errrr..try uOls check ada tak sebarang typo dalam entry ni...tak ada kan kan..kan............... >.<'

p/s: motif entry ni : untuk kesedaran sendiri yang memang hobinya adalah typo..ngehx3

Nota Comel: dulu xtau pun

ape tu typo..sekarang

i lah juara TYPO..hik


5 comments:

  1. owh...siap ada fakta untuk mereka yang typo yer?

    ReplyDelete
  2. menolak ni.

    eh typo.
    *menarik ni.

    haha

    ReplyDelete
  3. dulu,if typo ni xder org nk besar2 kan tp now sesaje diorg suke2 nk kenekan.hehehe!!macam aku, memang ejek kwn2 aku yg typo cuz suke2 sakat.kehkehkeh

    ReplyDelete
  4. sy pon suke typo2 nih..hahaha

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang