Tuesday, April 19, 2011

Bila Tekak Mula Mengada-ngada

Bismillah...

Sejak dua menjak ni memang tekak ni asek nak makan jek kejenye.Lepas tu bila dah teringin nak makan something tu, tak dapat tidak (peh ayat) akan capaikan jugak hajat sitekak ni tahu.Minggu lepas tetiba jek kan terasa nak makan kuih ni ha.Kalau kat sini orang panggil Kuih Tok Aji Serban.kalau dalam bahasa buku masakan dia dipanggil Kuih Seri Bermuka-muka...ehh..bukan..Kuih Seri Muka.heee..halah...uOls tak tahu kuih pe tu? ni haa...

Sekaya kat atas, pulut kat bawah tu la.Tapi yang ni kaler hijau..kat sini der jual yang kaler coklat jek atas dia...memula tu abah beli dekat pasar pagi.Tapi sumpah lah ta sedap -______- banyak tepung dr telur kot.keras lak tu.Ok tak puas hati.Dan hr ahad hari tu pesan kat k.long suruh belikn kuih ni dekat pasar binjai.Uols tahu berapa harga dia..2 ketul RM1..ok mahal yer.selalu beli dulu 4 RM1..tapi kali ni sedap..pehh dah puas hati dapat makan.heee

Lepas tu teringin lah sesangat nak rasa redvelvet cake ni.Tengok macam pehh mabeles kan.memula dok usha2 jek kat blog cik min, blog kak yan.lepastu dapat tau yang adek zzqah tau buat cakes ni.dan siap leh order lagi..haa dan paling penting zzqah ni duk dekat jek..pastu order lah 10 ketul.Niat nk bg kat my frens jugak.dan semalam dah pun dapat Red velvet cup cakes with cream cheese..hee.

Sedap ok..tapi topping cheese tu agak manis..huhuhu lenkali nak suruh adek zzqah kurangkan sikit manisnya.mesti lg sedap tu.Ok dah pun puas hati.Finally dapat gak la rasa kan.heeee.TQ dek..sebab siap delivery lg tu..dapat gak jumpa adek.Tapi kejap jek kn..next time kita jumpa lelama tahu.

Yang dok erea kemaman tu leh la try2 order ngan adek zzqah ni tau.Dia pandai buat2 cakes ni.

Ok tekak pun da puas hati...hurmm sekarang nak apa pulak yer? ha...nak makan chicken chop dekat KFC pulak lah.hahahha

Okbai

Nota comey: Alhamdulillah..

hajat tercapai jugak Amin


6 comments:

  1. manis sangat ke ? .. lain kali zqah kurangkan sikit gulanya yea .. sorrylah x leh lama2 semalam .. ada hal =)

    ReplyDelete
  2. uwaaaaaaaaaaaa tapi nampak sedap je kuih seri muka tuuuu :D

    ReplyDelete
  3. sis....jom pi makan chicken chop kfc...lama x mkn benda tu...huhu

    ReplyDelete
  4. Oouhhh.. I LIKE kuih SERI MUKA..nanti makan berseri-seri je muka..hahahaha

    ReplyDelete
  5. aku ingat kau ngandung.mengidam.hahahahahaha!!!!

    ReplyDelete
  6. prefer kuih seri muka..
    tiap kali bulan posa je..
    mesti beli...
    hehehe,,
    lama tak makan..
    nak buat sendiri tak pandai..
    hurm..
    ada tips mudah nak buat??nak gak belajar..^__^

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang