Sunday, November 28, 2010

berita sedih dan gembira

Bismillah...

Semalam adalah hari yang berbelah bagi...huhuhu ayat pon da xleh blah kan..hurrmm...Actually semalam merupakan hari pertunangan my kazen Along/Lira di kuantan Pahang.Anak Pak Lang i.Berita yang happy kan..tapi disebalik kehappyan tu ada satu berita yang sedih dan tak terduga.Malam Sabtu(hari jumaatmalam) dapatcall dari pak cik bagitau dua puopu i iaitu sepupu kepada umi meninggal akibat sakit lelah.YaAllah i menmag terkkejut gilew lah kan.Yerlah arwah meninggal tiba-tiba.On the way ke hospital dia meninggal dalam kereta.

Dah serba salah ni...nak balik kg atau pun nak ke majlis tunang my kazen.So, bila da discuss baik2...umi n abah balik kg, i ngan adek adek beradik lain pergi ke rumah my kazen.Sedih sangat bila umi balik dari kg semalam n cerita pasal anak-anak arwah yang masih kecil dan ramai tu.Hurmm..agak macam mana lah kan kehidupan dorang tak ada mak kan.huhuhu.baru minggu lepas i dok borank2 dengan arwah masa majlis kawen kazen kat kampung.

Masa majlis kawen kazen minggu lepas nenek tiri yang meninggal.Semalam plak majlis tunang kazen dua pupu pula yang meninggal.Ya Allah...semoga roh Kak Ani dicucuri Rahmatnya..Amin..majlis pertunangan kita raikan dengan kesederhanaan..yang meninggal tu biarkanlah dia pergi dengan tenangkan...doakan kesejehteraan arwah diSANA...Yang hidup perlu teruskan hidup...


Majlis semlam pun da selesai dengan baik..Alhamdulillah..mybe lgi 6 buln bleh la makan nasi minyak plak..heee..Tahniah buat Lira @Along dan tunangnya hurmm..xsure la plak name ape heee..walopon simple tp tetap voge ok...

meminang time

Along & tunangyer

-

-

-

-

-

-

-


And seperti biasa tak lupa jugak tuan punyer belog ni pon nak tumpang glamer walopon tak glamer langsung mueheheheheh

abaikan orang lain kat belakang tu yer...pokus pada yg pakai baju pink tu jek tau..heee ok muka xtau nk cakap pe...sedih+heppy jadi?? -____-

wassalam...


Nota comot: dah ade 2

kematian dalam masa

1 minggu..huhuhu


4 comments:

  1. semoga roh bersama orang2 beriman.. aminn..
    ehem! comel tuan blog? heeeee..

    ReplyDelete
  2. ak x nmpk ko.aku nmp org blk ko yg tgh nk tergelak tu je.hahah

    ReplyDelete
  3. @Fatehah A.
    bhak2..sah ko rabun...eh mang ko rabun pon kn.hahah yg gelak kt blakang tu k.long aku..hahah

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang