Saturday, May 7, 2011

(Lagu & Gambar) Selamat Hari Ibu

Happy Mother's day ummi!! (pic thn lepas)

Bismillah....

hello....Happy Mother's Day To All Moms In The World!!!!!,,,heeee





Macam biasa, setiap tahun pada bulan Mei. iaitu pada minggu kedua bulan Mei (hari ahad) kita akan menyambut Hari Ibu right? So, tahun ni Hari Ibu jatuh pada 8 Mei 2011 hari Ahad.

Walaupun ada yang cakap, ala..hari2 pun hari ibu pe..hari2 pun kita boleh cakap sayang, love u mom pe...tapayah la nak tunggu Hari Ibu bagai.Yup! memang la kan...hari2 pun kita leh cakap sayang kat ibu kita.tapi bagi I lah kan, tak salah rasanya kalau adakan SATU HARI KHAS buat para-para IBU didunia ni.....

Lagi baik rasanya kalau bila Hari Ibu/ Hari Bapa ni, jadikan sebagi cuti umum. Yerla, masa ni lah anak-anak berpeluang balik kampung, jumpa ngan mak ayah..keluar makan-makan ke..berkelah, apa sahaja aktiviti bersama Ibu tersayang.yer tak? ini pendapat I lah kan.

Sebut pasal Ibu, Mak,Umi, Mommy,Bonda dan pe sahajalah panggilannya...jasa dan pengorbanan mereka memang tiada tolak bandingnya. Pernah seorang kawan cakap, lepas dia melahirkan anak pertama..saat tu jugak terbit rasa insaf dalam hati...begini perit untuk menjadi seorang IBU..nyawa dihujung tanduk. Dan baru dia sedar betapa besarnya pengorbanan seorang ibu.hhuhuhuu...

InsyaAllah..kalau kita menyayangi ibu kita kita, menghormati mereka sekarang..nanti bila giliran kita menjadi ibu..anak2 pun akan buat perkara yang sama....dan juga sebaliknya, kalau kita bersikap derhaka terhadap ibu dan bapa.Walhal dengan ibu tiri atau pun ibu mertua sekali pun, darjat mereka sama sahaja disisi Allah..mereka tetap bergelar IBU dan kita WAJIB menghormati mereka...

So, renung2kanlah..yer..Selamat Hari Ibu buat semua ibu2...bakal2 ibu didunia....

Buat my ummi..Puan Fatimah Bt Abd. Rahman.....Kak Da sayang umi sangat2..i LOVE U!!!...*peluk ketat2...heeeee

Ok bai

Nota Comey : Syurga di telapak kaki

ibu


No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang