Monday, May 2, 2011

Majlis Kahwin di Kampung:SERONOK!

Bismillah...

Da agak lama kot tak update blog...entah la kan..lately macam mood nak ber blogging semakin pudar..heee..;P padahal malas nak menaip..-_-.

Actually i bercuti selama 3 hari, Jumaar, sabtu & Ahad. hari sabtu tu der kenduri Kahwin my uncle..Pok sue Mat.Adek my mom. Dia sebaya i tau..27 tahun dis year..hee..Selamat penagntin baru ok.

Memang seronok ok...masak beramai-ramai...gotong royong buat kerja.Yang mak cik2 tukang masak, yang pak cik2..tukang angkat gas, nyalan api (keje yang berat2)..anak2 dara sunti macam i...kupas bawang, hiris timun, blend bawang..(yang ringan2)..dan anak2 teruna..erkk..ade ke? adelah 2, org tu..tolong masukkan2 kan lauk, tgk2kan lauk kat meja tetamu.Seronok memang tak terkata.Nak2 akak2 i semua ada balik jugak, anak2 buah pun ade.Dengan kekocohan gurau senda makcik2 i lagi..pehhh penat kot gelak...

Lepas kenduri..masa untuk mengemas..perghh..ni la time paling PENAT nak mati ok..cuci periuk yang berlambak...sapu sampah, bersihkan longkang, lantai..kemaskan dapur pe semua..ades....lenguh, penat sengal seluruih badan.Walaupun i xbuat banyak sangt kerja..tapi still terasa kepenatan sampai hr ni heee..

Penat jugak nak wat kenduri kawen ni kan..nak2 kalau masak sendiri....kalau catering rasanya tak la penat sangat kot.Tunggu makanan, just hidang n tengok2 jek..tapi kalau buatnya tak cukup haru la jugak kot kan.Kalau nak puas hati masak la lg best kan...kebersihan dan kesedapan tu terjamin. Ok, selesai 1 majlis...lagi 2 majlis menunggu turn nya...akhir bulan ni dengan awal bulan depan..

skang still ngantuk, semalam sampai umah dah lewat...iron baju lg...huhuh....Zzzzzzz

Ok bai...

*gambar akan menyusul kemudian.heee




1 comment:

  1. aku kalau kawen nak catering jek!!!malas lah katakan.hahahahaha!!! tp,mmg majlis kawen kat kampung meriah,town ni nk nunjuk kekayaan masing2 pun yek gak -..-

    ReplyDelete

ce citer

Nuffnang