Thursday, June 16, 2011

Selamat Hari Abah!!!!



Bismillah...

Firstly nak cakap....actually, i ni kompius bila senanya Hari Bapa ek..hee...tak tau tarikh yang bebetul specific gitew..hee

Tak pe lah pape pon...selamat hari bapa buat my dad, Mohd Bin A. Bakar..yang akan masuk umur 59 pada 21 jun ni. Sayang abah sesangat...semoga abah sehat2 sahaja hendaknya...kami 7 beradik terlalu sayangkan abah....pengorbanan abah selama ni, tak mungkin dapat kami balas..huhuhu....dan tahun ni jugak abah dengan rasminya bersara..so, duduk rumah rehat-rehat jek la abah.

Umi cakap, kesihatan abah semakin stabil sejak dah tak bekerja ni. Hari tu masa check tekanan darah,,,Alhamdulillah...dah rendah..tak tinggi macam selalu. Mybe abah terlalu pressure masa kerja dulu. Abah bukan jenis yang suka duduk terperap dekat rumah, tido, makan, bangun lambat (macam anak2 dia heee)...tak..Abah akan bangun awal, sarapan lepastu mesti ada jek aktiviti dia..yang selalu dia buat ialah memancing.. tu dah memang hobi abah sejak dulu lagi. Tu bila pagi lah. Time petang pula lepas solat asar abah akan ke court tenis...

Dah bertahun abah main tenis ni, ada lah jugak pertandingan yang abah masuk. Abah memang suka bersukan, suka memancing, suka berkebun. Dan kalau uols nak tau kan abah ni tau masak tau..hee...tau jugak kemas2 rumah, menjahit pon boleh.heee...kalah i tahu...abah lah IDOLA ku...

Abah jugak amat menitik beratkan soal agama buat anak2 ..ingat dulu setiap kali mengaji mesti nanges..sebab kn marah..suka sangat memain..padanlah dengan muka kan.Cara ajaran abah yang tegas buat kami adik beradik menghormati abah.dan kasih sayang umi buat kami begitu menghargai dan menyayangi meraka...

Doaku untuk mereka setiap kali selepas solat :

'Ya Allah ya Tuhan ku, Kau ampunkanlah dosa kedua ibu bapa ku, Kau kurniakanlah kesihatan yang baik kepada meraka,lindungilah meraka dari perkara-perkara yang tidak baik, Kau panjangkan lah umur meraka...amin..amin..Ya Rabbal Alamin...'


Selamat Hari Bapa Abah..LOVE U SO STRONG!!

Nota comel : sayang mereka


No comments:

Post a Comment

ce citer

Nuffnang