Wednesday, October 31, 2012

Adam Hawa Episode 38

Bismillah

Layanzzzzz



Selamat menonton

Tuesday, October 30, 2012

Adam hawa Episode 37

Bismillah...

Jom tengok sambil makan popcornd heee




Selamat menonton

Adam Hawa Episode 36

Bismillah...

Layan..




Selamat Menonton

Adam Hawa Episode 35

Bismillah..

Jom Layanz dah lambat update sebab cuti Raya Haji heeee




Selamat menonton

Wednesday, October 24, 2012

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Bismillah

InsyaAllah Jumaat ni, 26 Oktober 2012 umat islam akan Menyambut Hari Raya Aidil Adha.Bila tengok jek rancangan panggilan haji dekat Astro Oasis, semangat nak jejak kaki ke tanah Suci amatlah tinggi sangat berkobar2 rasanya. Kadang2 terasa sayu dihati.. hurmmm memikirkan sempatkah aku jejak kaki ke tanah suci? Ya Allah berilah kesempatan pada hambu ini.Kurniakanlah rezeki kepada ku dan keluargaku Ya Allah.

Alhamdulillah selaam 28 tahun aku hidup ni, tahun ni Dengan izin Allah aku akan buat korban satu bahagian. Dah lama berniat nak buat korban ni, tapi ye la rezeki tak mengizinkan. Tapi Alhamdulillah tahun ni dapat jugak aku capai satu matlamat.

Kalau tak ada aral melintang, malam ni aku akan gerak balik ke kampung. Hari Raya Haji kedua ada majlis sambut menantu atau bertandang adek lelaki aku.Semoga segalanya berjalan dengan lancar... Amin.

Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha 2012 semua...hati-hati dijalan raya..

Drama Adam dan Hawa Episode 34

Bismillah..

Jom pagi2 kita layan Adam dan Hawa online dulu b4 buat keroje hiks..
Tapi line macam siput sedut srutt srutt bikin hati  panas saje huuuu...


  Selamat Menonton..

AH34 by oryctolagus

Tuesday, October 23, 2012

Adam dan Hawa episode 33

Bismillah..

Seperti biasan jom layannnn zzzzzzzzzzzzzzzzzz.. Adam dan Hawa , Adam mukhris, Ain Hawani,


 

Selamat menonton.....

kbai

Sunday, October 21, 2012

Juara Piala Malaysia 2012- Dimiliki Pasukan Kelantan

Bismillah..

Semalam memang gamat lah kan bila semua dok layan bola. Penuh kot Stadium Shah alam tu.. Merahhh jek yang nampak. heee Penyokong Kelantan mmg best bersemangat dorang ni.Aku memang sokong pasukan Kelantan, tapi macam teragak2 jugak bila adanya Hi-O di pasukan ATM huuuu.. Tapi nampak gayanya kemenangan lebih berpihak kepada Pasukan Kelatan... dengan 3 goal berbalas 2 goal oleh Pasukan ATM! Tahniah Kelantan! Tahniah MatYo! Tahniah Apex!! Tahniah Indra Putra!! ceewahhh giteww.. heee


Hi-O tak berapa menyerlah sangat lah semalam. huuu. lepastu banyak adegan jatuh, cedera, lompat, sakit dan gaduh pon ada. huuuu ..tapi Alhamdulillah  tak der adegan baling mercun.Cuma ada la yang still degil berlaser2 hijau lagi. huuuu

dah la semalam kat rumah,. aku sorang je perempuan yang semangat tengok sampai pukul 11.30 malam. heee umi dah tido, adek lak demam so dia tidur awal. Aku, abah, adek lelaki dan 2 orang sepupu lelaki yang dok layan bola. keh3.. nampak tak semangatnya aku tengok bola? heeee


Norshahrul Idlan Talaha (Mat Yo) telah menjaringkan 2 Goal untuk pasukan Kelantan, 1 jaringan lagi oleh Indra Putra 

Pasukan ATM pula di jaringkan oleh Rizal Zamree Yahya 1 goal dan Marlon Alex James 1 goal.

Tahniah Pasukan Kelantan!!!!


 Kelantan cuti la ek hari ni..syokk lah!! heee

k.bye!

Saturday, October 20, 2012

Adam dan Hawa Episode 32

Bismillah..

Ok.. jangan cakap banyak, jom layan Drama Adam dan Hawa Episode 32... zaaaasssssssss


  

Selamat menonton.... heeee

wassalam...

Thursday, October 18, 2012

Drama Adam dan Hawa Episode 31

Bismillah...

Haaaaa episode 31 ni best sebab Am tersangat Noty.. heee suka tengok. kelakar... selamber jek kenakan Ain.. huuuu

Lepastu yg last tu Am nampak hensem to the max.. rambut dia tu lawa kan.. ok.. parah dah aku ni. hahah so jom layannn....


 haaaa hensemmm kannnnn wiwitt hahahhaha

Adam Hawa Episode 31

    

wassalam..

Wednesday, October 17, 2012

Drama Adam dan Hawa

Bismillah...

Ha, korang peminat Aaron Aziz macam aku? heee kalau korang ni peminat Aaron mesti korang suka tengok Drama AdaM Dan Hawa kan. Dah episode 30 dah. fuhhh so far aku xmiss pon lagi tengok drama ni. Walaupun kat rumah aku tak ada Astro HD, tapi akau gigih jugak tengok kat online. Setiap hari, datang je keje, benda pertama aku akan buat is Tengok Drama Adam dan Hawa.Aku ada baca novel dia hari tu.memang syiok.. tapi drama lagi syiok sebab ada Aaron Aziz as a hero acehwah..

Dan yang melakonkan watak Ain Hawani yang very the ego dan keras kepala is  Nadiya Nissa.. memula kan macam alahh xbestnyaaa heroin dia.. ni kan. tapi lama2 bila tengok wahhh best nadiya ni berlakon.. meletop! sesuai ngan watak gadis kampung yang bijak, keras kepala dan ayu ni.


Ala, anak buah aku aqis yang umur 4 tahun pun pandai tau, suka sangat lah dengan si Am ni. Tersenyum-tersemyum dia bila tengok drama adam hawa. hahahha mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan.. tengok mak sedara dia lah... ekekekke.. peminat setia Aaron Aziz ok.. ;p

Kalau korang yang xberkesempatan nak tengok lagi drama ni sila la tengok, garentilah tak rugi gua cakap sama luk. korang yang xder Astro HD or memang xpasang Astro boleh tengok kat sini. Adam Hawa.. dari epiosode 1 hingga lah yg terbaru.

yang ni spisode terlatest
Adam Dan Hawa Episode 30



      

Selamat menonton yaaa...

wassalam

Monday, October 15, 2012

Al-Fatihah

Bismillah..

Al-Fatihah buat  Allahyarham  Tokki (Atok) aku, Abdul Rahman 86 tahun,yang telah pun pulang ke Rahmatullah pada Jam 1.15 PM pada 10.10.2012 hari Rabu yang lepas. Innalillahiwainnailaihirajiun.. Dari Allah kita Datang, kepada Allah jua kita kembali... Allahhu Rabbi.

Dapat panggilan pagi rabu dari makcik di kg. umi n abah bergegas pulang ke kg. aku n adek2 still kat sini dulu, dalam jam 1.15 umi call masa tu sedang elok azan zohor baru sahaja habis berkemandang. Ya Allah tokki dah xder.. :'(

Terus siap2 bergegas pulang ke kg. sampai sahaja terus masuk dan mengucup dahi tokki yang sejuk sedihnya hati.. :'(( Tapi tenang melihat wajah tokki yang seakan2 tersenyum tenang Alhamdulillah.. bercahaya wajah Tokki..bacakan Surah yassin.

Lepas solat maghrib tokki di mandikan dan di kafankan, lepas solat isya' terus di kebumi.. Selamat tinggal tokki tenanglah di kau disana.. semoga tokki di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman dan di sayangi Allah.. amin amin ya Rabbal Alamin...


wassalam....

Nuffnang