Wednesday, November 23, 2011

Hujan & Holiday

Bismillah..

Esok i akan bertolak ke KL...ke rumah kak ngah.mybe petang2 sikit kot, tunggu my sister balik dulu dari uitm.lepas tu kami akan bergerak sama2 dengan 2 buah kereta. InsyaAllah dengan izin Allah kalau tak ada aral melintang..kami akan berholiday ke Kota Kinabalu pada hari Jumaat 25 november 2011 - Isnin 28 November 2011 flight pulak dijangka berlepas pada jam 7.30 am...fuhhh awal tu... hope sangat flight tak delay sebab keadaan cuaca yang hujan aje ni.

Sebenarnya berbelah bahagi jugak nak pergi bercuti dalam keadaan cuaca yang tak menentu ni.hari ni hujan lebat sangat non-stop. sampai da banyak tempat sudah dilanda banjir.huhuhu..hope rumah i xder la kena banjir..setakat air naik sikit2 tu apa nak buatkan.Ada yang cakap tahun ni  negeri Terengganu akan mengalami banjir yang teruk.Oh Ya Allah Kau lindungilah kami...harap sangat tak la seteruk mana ujianm Mu pada kami.

Baju pun ada lg yang belum pack...malam ni nak kena pack2 kan semua...kn bawak sweater ni..tgk cuaca macam ni mesti sejuk.lepas tu rumah pun kn mula angkat apa2 yg patut...simpan  barangan berharga kat tempat yang selamat  mana la tau kan.kena berjaga-jaga dari awal...

Semoga perjalan kami ke Kota Kinabalu dilindu oleh Allah dan di berikan perjalananan yang mudah..Amin... dan kami dapat balik dengan keadaan yang selamat dan baik-baik sahaja...InsyaALLAH...

Amalkanlah membaca doa ini
Agar kita semua terpelihara daripada sebarang kemudharatan
Yang berpunca daripada turunnya hujan

Hujan itu rahmat
Namun, kadang-kala ia juga musibah
Tapi, ingatlah
Pasti ada padanya hikmah!

Bismillahirrahmanirrahim


ok..nanti i akan update lagu trip kmi ke KK ok..

wassalam... babai...

#20 Wordless Wednesday- Holiday

Bismillah..

 2 days to go....  :)

Saturday, November 19, 2011

macarons sedap cantik & free

Bismillah..


Heee ok..tadi terbaca dalam twitter pasal contest ni...dari akak Yanmie.Terus rasa  nak join mana tau boleh makan macarons dari Cikmin.com yang sedap hingga menjilat jari jemari ni kan.heeee

Almaklumlaa dah agaka lama tak merasa keenakan macarons ni..nak order tapi tak teroder2..heee..kalau dapat FREE alangkah indahnya duniaku ini.. ;p


Oh maii... ce tengok2...drolling tak... srrpppp :p~ meleleh...sedapnyaaa...nyum3..hahahah..

“Inilah masanya untuk merasai makanan paling sedap dari negara Perancis, makanan yang menjadi fenomena sejak akhir-akhir ini di Malaysia, iaitu Macaron, Yanmieonline.com dengan berbesar hati ingin memberikan kepada 5 orang pemenang bertuah untuk merasai keenakan Macaron tersebut, tunggu apa lagi?, sertainya sekarang, secara tidak langsung membantu beliau untuk untuk mendapatkan gadget idamannya!!!!”

ok pada uolss yang nak try macarons sedap lagi free tak payah bayar ni..sila join yer...heeee

wassalam...

Wednesday, November 16, 2011

#19 Wordless Wednesday- musim hujan

Bismillah...


Comel kan payung ni..heeee

Hati

Bismillah..


Selamat pagi semuaaa...wah...sejak dua menjak ni asek hujan pagi jek....brrr nak mandi g kerja pun rasa cama..ohmaiiii liattnyaaa seeejukkk banget...brrrr terketar2 dah rasa.Tapi kena gak mandi kang tak pepasal bau bucuk arr...heeeee...

Memetang hujan kan..perasaan ni kadang2 macam feeling lebih gitu..hahahhaha...now kan..rasa macam dah jatuh cinta dekat someone lah pulak. Dah lama tak rasa perasaan macam ni.masa zaman sekolah menengah dulu pernah rasa perasaan macam ni.Tapi lepas si dia dah jodoh ngan orang lain, perasaan tu dah xder lagi. Dah sepuluh tahun lebih kot.
 
But now...rasanya macam ianya kembali lagi.Yer it's come back! ohmaii..senanya tak sukaaa sebab.. i ni selalu je nak jatuh cinta, suka dekat someone yang i dah tau mustahil akan jadi milik hati i ni..huhuhu..memang sedih...tapi i tak dapat nak menahan perasaan ni.kejamnyaaa hati...kenapa suka lukakan hati sendiri ni heh??.. -.-

Macam orang selalu kata cinta itu buta...hati akan buta sama lah.Cinta tu kan satu perasaan yang di kurniakan oleh Allah.Tapi bagi  i ni jenis yang susah nak ada perasaan macam sekarang.Mungkin oleh sebab i ni tak macam orang lain, so i lebih suka jangan amek serius sangat.Ada jodoh adalah, kalau tak ada tak pa..i redha...i tak kisah la...walaau i tau itu semua hanya mimpi...tapi i tak boleh nak tipu perasaan sendiri...
Sorry pada awak..sebab hati saya ni saya terjatuh cinta  pula la kat  awak..hope awak tak kisah..sebab awak bukan tau pun..heeee..maafkan saya...saya tak dapat nak bendung perasaan ni... =..='

Alamak! tak malunyaaa i luah perasaan cinta kat blog ni...kah3...alaa biarlah blog i kan...i punya pasal lah..eh tetiba.. orang cakap kalau tak boleh nak luahkan depan2..kita luahkan dalam blog..InsyaAllah akan terasa sedikit legaaa daann ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh macam terlepas satu bebanan batu besarr kat atas kepala ni.. kemainh..kau kan..hahahah ok lah2..nak stop..nages kang..haaaa sob sob sob...babai


* selalu sangt jatuh cinta dengan orang yang mustahil*

Jodoh maut tu kan rahsia Allah..biar Allah aje lah yang tentukan....
Waallhualam...

Sunday, November 13, 2011

Happy Birthday Caca


Bismillah...


Today 13.11.11, sunday. ha... hari ni besday my anak sedara yang sulong.Nur aina Batrisya atau nama manja dia Caca...  hari dah genap umur dia 6 tahun. tahun depan da m,ula masuk sekolah darjah satu. ya Allah rasa macam br semalam aku tinggal ngan kak long dekat johor dan jaga si caca tu.Begitu cepat masa berlalu. dah 6 tahun.
Caca masa baby i la yang jagakan.Jadi baby sitter untuk 6-8 bulan cam tu laa..sebab time tu i belum lagi bekerja, so kerana kesian kan Caca yang masih baby i tolong la jagakan.tak sampai hati kot nak hantar dia ke rumah pengasuh, Almaklumla...tecik sangat lagi kan.

Sekarang dia dah besar... dah sama level dengan Cik Ade dia ni yang tecik tomey ni.hahahahha..
Caca ni budak pandai, suka bertanya kenapa, kenapa dan kenapa..penat ok kekadang nak menjawab. lepas tu suka ketawa, agak keras kepala dan tak suka makan. badan tu dah kurus melengkung, tamau makan. Kena dipaksa2 baru nak makan. ish... budak2 memang macam tu agaknya..

To my little Caca,Selamat Hari Lahir semoga menjadi anak yang solehah disayangai ibu, abah, adek Aqis.Disayangi Aki, Nek Mi, Cik Ngah, Pak Ngah, Pok Wa, Ateh, Alang dan Acu tak lupa juga Sara...
Belajar rajin2, jadi anak yang pandai ok.... Ade sayang Caca.. Hugs.. nanti Caca balik sini Ade bagi hadiah ok!

Be a good princess!!


Saturday, November 12, 2011

Planning 11.11.11 finally SUCCESS


 Bismillah..

Jumaat 11.11.11 hari ini  ada plan baik punya dengan cik2 kiah tersayam..bersama pakweks2 mereka... i lonely forever ok.hahahha... kak Hanna, Cik nana tomey, keri, miki, nuar, imah, i dan my sister tik.Walaupun  kami cuma ber lapan, tapi keseronokkan tu tetap terasa. Ramia lg yang nak join actually, tapi biasalah mereka yang da berkahwin dan ada anak ni, kadang2..plan terpaksa di batalkan atas sebab2  yang tak dapat mereka elakkan.Dan mereka xdapat join us.. tak apa mybe next time. ;)
kami diselubungi asap. heee
Kitorank akan berBBQ di Pantai Cherating..yeehaaa seronok sangat...Masing2 da diberikan tugas apa yang perlu di bawa.. ayam perap+tikar+ais+pinggan+cawan polistrin itu i punya barang yg i bawak..Ada yang sponser air,jajan ada yang sponser mee goreng...ada jugak yang xsponser apa2.hahahha..but esokey! we are so fun!!
 anak2 dara 

Memula sampai cr port paling best dan selasa, n than hidupkan api... bakar ayam, pastu makan2 and than bermandi manda... yeeepiii seronok dua ronok..dah lama actually tak mandi laut ni.
ayam bbq..yummeh 
Tak sangka at the first time i berjaya jugak arrange kan small event mybe.. MISI BERJAYA!!.. dorang pulak tak sabar nak tunggu my nest plan! bukan main tahu..hahahah..ok kita tunggu next program pula..kemana la agaknya ya...mybe Genting? who's know.. heee...

wassalammm

Tuesday, November 1, 2011

oh November 1.11.11


Bismillah


Selamat memasuki bulan baru...bulan November!  perghhh bulan yang berkemungkinan besar akan melakar satu episod err..errr...hapekebendalah kau mengarut ni heh!..tak ada lah bulan November ni harap2 semua planning iols akan berjalan dengan lancar....InsyaAllah amin....

Ramai juga yang akan menyambut hari kelahiran, yang akan mengikat tali rafia..eh bukan tali pertunangan dan tak kurang juga yang akan menamatkan zaman bujang..i iz jelly!! kemain tahu..ayat.hahahha...

iols nak kawen? bertunang? oh no no no...say  no..heeee..mana ada..iols ni tak laku lagi buat masa ni..ekekeke..ok2...schedule  bulan ni agak pack sikit lah dan banyak hari jugak lah kena bercuti ayoyoyo...
sabtu hingga isnin ni..akan balik kg sebab raya haji kan... lepas tu...lagi 2 minggu 25-28 pula holiday ke KK..dah kira2...hari bekerja untuk bulan ni hanya 18 hari.tu pun tak kira lagi kot2 laaa kan..ada yang cuti emergency ke kan.. mintak2 xder la...
Cantik tarikh hari ni kan, 1/11/11 minggu depan 11/11/11 pulakkk..wahhhhhh....ramai yang kawen ok ..

wassalam..



Nuffnang