Saturday, June 30, 2012

wayang, shopping

Bismillah...

Semalam Jumaat, so plan ngan adek nk g tengok wayang. Sebenarnya aku ni nak tengok sangt Mael Lambong. hahha sebab ramai yang tweet cakap Mael lambong best  kelakar.. hahah dan memang tidak rugi la dapat tgk. Aku siap booked tix awal2. so sampai jek terus g bl popcorn dan tapayah nak beratur beli tix lagi. Thanks pada adekku echah sebab sudi melayan kakak mu ini. dari 5 bintang aku bagi 4.5 bintang lah. hahha dari mula sampai habis memang gamatlah dengan gelak ketawa dalam pawagam tu. Finnaly.. dapat gak tengok Zizang heee


Lepastu aku ke vincci shopping sandal. hari tu ke Kuantan tapi xder saiz kaki ku yang syomel ni. huwaaaa so kali ni pergi jek la vincci.. situ jek kot ada saiz aku pon.Alahamdulillah abnyak lak stok untuk saiz kaki ku ini. So aku rembat 3 pasang terus. senang skit wehh tapayang pening nak fikir beli dah tahun ni. Kita beli tahun depan la pulak. eceh.. hahah

Sebelum adek aku si echah tu berangkat ke Uitm Jengka nak buat short kos, so aku ajak dia jalan2 tengok wayang, makan2, shopping dulu. hee kalau tak susah la aku nak kemana-mana kalau dia xder.. aku bukannya boleh drive pon. huhuhu..

tu jek nak cerita.. heeee
bai


Sunday, June 24, 2012

Filem Mael Lambong

Bismillah..

Haa korang da tengok Filem terbaru lakokan abang ensem macho Zizan razak? hahaha kemain kau kan.. sebenarnyaa aku nak sangat tengok, tapi belum berkesempatan.. huhuhu.. InsyaAllah kalau diizinkan aku nk g tengok jugak la minggu depan ngan adek-adek.dah lama actually tak tengok wayang.. last aku tengok kalau tak silap Filem Songlap kot, lakonan si Shahizey sam tu. 

Tahun lepas filem paling aku suka tak lain tak bukan Ombak Rindu la kan.. heee dan tahun ni, rasa2nya mungkin Filem mael lambong kot. Kot laa kan.. ala namapun dedua Filem ni lakonan artis kesukaan dan kesayangan aku.. hee Aaron Aziz dan Zizan razak.. erkkk sejak bila aku mula minat sangt ngan zizan ni pun aku kureng pasti laaa..

Hurmm mybe sejak aku layan rancangan Super spontan kot... Aku kan Jozaners giteww.. heee.. Filem2 lakonan si Johan pon aku suka.. nak2 Bujang terlajak ngan Raya Tak jadi.. kelakar ok..

Mael Lambong Tak makan rasuah katanyaa heee

 kemain tau zizan 

Antara barisan pelakon Mael lambong



Sinopsis

Mael lambung merupakan seorang penarik kereta terkenal di kuala lumpur. Hidupnya mula berubah apabila bertemu dengan maria (juliana evans) yang meminta pertolongan darinya untuk menyelamatkan diri daripada penjahat. Tujuan penjahat tersebut memburu maria ialah kerana mereka mahukan mikrocip yang mana didalamnya penuh dengan maklumat tender projek kerajaan.
Usaha menyelamatkan diri membawa mereka ke terengganu yang juga kampung halaman mael. Di kampung, mael bertemu pula dengan rozie (shenthy feliziana), bekas kekasihnya yang telah bertunang dengan tiger (taiyudin bakar). Konflik mula timbul apabila tiger tidak menyenangi kepulangan mael kerana cemburu dengan hubungan antara mael dan rozie dulu.
Penjahat yang memburu maria  itu akhirnya dapat menjejaki mereka di terengganu. Apakah yang akan berlaku selepas itu? jom kita tengok ramai-ramai.. weeeeeeeeeeee



Saturday, June 16, 2012

Konsert Amal

Bismillah..
 
Kisah semalam,

Oleh sebab semalam hari jumaat dan hari burcuti kepada semua adek beradikku yang berkerja dan juga yang berseolah, so umi membuat satu pla mengejut iaitu sesi mengecat rumah! yeay!! kenapa yeay? sebab aku tak terlibat didalam perkara ini. hahahah..
Adek2 ku Nuar, ecah dan ali yang terlinbar.. cat dekat ruang tamu dan jugak bilik along.. warna apa?? kekuningan.. heeee..kejeku adalah mensettlekan Anak2 blus...

Lepas petang tu semua da settle, malam aku ecah ngan umi ke konsert amal dekat Dewan Berlian, dewan MPK.. ada tiket amal ni dari adekkku ecah, bos dia bagi... umi lak  dapat dari kawan dia, rezeki hari jadi umi kot kan. hee oh neway 15 JUN, semalam merupakan besday my ummi yang ke 57 tahun. Happy birthday ummi, semoga sehat sokmo, panjang umur.. sayang umi sokmo2.. memuahhhh.. tapi tak celebrate lagi. plan nak wat sekali ngan Father's day dan jugak birthday Abah 21 Jun ni.. InsyaAllah semoga planning berjalan lancar...

Malam tu pergi lam kol 8 lebih.. best gak laaa dapat tghk konsert amal yang bercirikan keislaman cam ni. nak2 aku mmg minat la ngan kumpulan Hijjaz ni.. nak2 ngan vokalis dia si Munif Ahmad tuu adore giler ngan suara dia yang merdu tu.. huhuhu..

hijjazzz (gambar blurr ipad kualiti yg x berkualiti)

Iwan pon best.. kenal Iwan? ala yang dulu penyanyi dandut tu... memori daun pisang? ingat? haa dialah.. bestt woo suara dia.. lagu2 dia pon best. Swekarang dia da berubah... ke islamik.. Alhamdulillah... Manusia mmg perlukan perubah yang ke arah yang baikk. kan..



 Iwan


Dalam kol 12 jugak laa balik.. penat lapo semua ada,.. sempat lagilah melantak nasi ngan ecah, nasib baik arr ada lg nasi kat umah.. hahaha lepastu layan tv jap.. masuk tido,. tapii aku xlena tido.. kebenda yang aku fikir pun aku tak pastui.. grrrr..Verangan mungkin... erggggg Vangang lah...

 motep gambo? tunjuk UAI sebb xdapat g semalam -..-

hari ni keje kepala ting tong tahan ngantukk.. ZZZzzzzzzzzzzzzz
Kbaii

Thursday, June 7, 2012

tempek tang sana.. tempek tang sini..

Bismillah...

Perghh tengok tajuk tu xboleh nak blahhh pastu cam panjang pulak kan.. over kau nyahhh,.,,.
Before tu nak bagitau, semlam  baru berkesempatan layan Final Super Spontan almaklumlaaa masa hari final tu aku ada kat kampung dan kat kampung belum pasang astro lagi.. huwaaa nangis dalam selimut.
Aku memang respect la dekat zizan yang macam serba salah sebab dia menang dan kawan baik dia Johan naib juara.. dia macam alaaa xsampai hati gitu.. hee sweet.. sangt bff lah dorang.. hiodup JOZAN!! eh tetiba kan.. ok dah.. bukak cerita tempek menempek lak ;p

Semalam pergi watson, n than mengshopping laaa alat mek kak.. mekap laa... malam tu aku ngan adek terus melaram.. almaklumlah muka kering2 sebab baru balik dari mandi air terjun. eh lupa xupdate entri pasal g air terjun tasek kenyir.. nanti2 lah.. -..-

Oklah ini produk yang kami try semlam...


Pore pack tu... memang best pakai sebab mmg habislah pori2 yang hitam kat hidung tu tanggal.. tapi masalahnya sakitttttt bila nak tarik cabut tu... sampai terbensin2 aii uolss... -..-

yang cucu amber tu.. eh cucumber... tu lekat kat dahi.. eh bukan2... lekat kat mata laaa.. untuk kelegaan dan mata yang kering... lepas pakai rasa cam wahhh segar skit.. heee sikit laa keh3...

warna coklat tu Collegen ok.. untuk lingkaran dan eye bag bawah mata.. yang ni aku beli dengan Irine Nadia Marcello yang cantik comey tu.. hah? tak kenal..sila google.. malas nk letak link..;p


Yang ini my sis yang koya... dia nak jadi model blog aku yang tak laku ni.. kofkofkof.. dialah yang menghasut aku beli semua ni dan pakai ngan dia sekali.. sejak bila entah reti nk jaga kecantikkan dan mekap segala ni...dia ni kan, aku saspek sejak da mula baca belog2 Hanis Zalikha... pastu ngan si Fatin Liyana yang cute tu.. lagi sorang ngan Yuyu Zulaikha yang tecik molek ala tomey2 tu... hahah..eh lagi sorang tertinggal Maria Elena.. kemainn nak melaram sajo kejenyaa...

Ok lah stop dulu.. nanti kalau dari aku up pasal gi tasik kenyir tu... sekarang manyak lah malas nak upload pic.. huhuhu

ok babai.. babai.. baabaiiii

Assalamualaikum...  ;)


Nuffnang