Sunday, January 30, 2011

Tentang Kita

Bismillah...

Hari ni kan aii namo taip pepanjang...sebab xder idea dan malas -_-.Just nak share lagu ni jek, dah lama kot tak layan / dengar lagu ni. Dulu memang minat gegiler arr ngan lagu2 Peter Pan ni. Lepas kes dia ngan si Luna Maya ke pe entah namanye tu kan...tetiba rasa macam nak dengar balik lagu2 dia...Antara lagu peberet aii.. :

SEMUA TENTANG KITA...

Thursday, January 27, 2011

Berfesyen -antara Halal & Haram

Bismillah....

Wah3..hari ni dalam sejarah pada tahun 2011 muehehehehe...tak, hari ni i bukak cc lewat sesangat..sampai dah ramai kasteme calling2 tanyer bukak ke tak?alaaaaaaa..ilek arr kereta tayar bocor hoi.Pe nak buat.keluar umah pagi tadik (pukul 12 dah..so dh tak pg ok),br nak masuk lam kete..alamak! weh...Nuar (nama sebenar adek i xD ) kereta ko tayar bocor arr tengok tu kempissss (sila terjemah dalam loghat terengganu la ek);p. dah adek i terkejot pastu macam biasalah dia kaloott tak hengat...ok xpe..tumpang arr tech g kedai, lepas tu hantar kerete kat kedai tayar, drive slow2.Ok selesai..Pukul 1.30 baru masuk keje...ramai lak yang tanya knp? why? hahhaha ok jenuh plak nak cerita kat sorang.haishh carring giler korang ni kan..bahahhaha... ok..tutup cerita.

Tadi, sementara menunggu tech i datang ambil, sempat la layam WHI sekejap. Isu Gila-Fesyen Timur Tengah tu.....

Tuesday, January 25, 2011

Pengorbanan yang sebenar

Bismillah...

Lirik lagu ketulusan Hati-Marshanda


Sedihku sakitku ku terima
Ku rela ku pasrah jalanku
Ini suratan aku dicoba
Demi rahmat-Mu ku memohon

Yaa Allah ridhoi ketulusan hati
Yaa Allah beri aku ketabahan
Yaa Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu Yaa Allah

Yaa Allah ridhoi ketulusan hati
Yaa Allah beri aku ketabahan
Yaa Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu Yaa Allah

Nak share ngan korang tentang pengorbanan. Pengorbanan seorang Ibu/bapa pada anak-anaknya, pengorbanan anak-anak pada ibu/bapanya, pengorbanan seorang kawan, pengorbanan seorang kakak, abang mahupun seorang adik. Atau pengorbanan seorang kekasih sekalipun......

Sunday, January 23, 2011

Pendapatan lumayan blogger,kisah balik kampung & kahwin

Bismillah...

Abaikan tajuk entry yang panjang tu yer.huhuhu...

Hari ni online jek, bukak Berita Harian Onlione, terbaca kisah blogger yang dapat pendapat RM 1Juta setahun....lepas tu tengok-tengok pic kat sebeleh macam kenal, sapa tak kenal dengan Redmummy kan.tengok-tengok lagi, peh earning dia dalam satu bulan boleh mencecah RM12k sebulan tu...pehh masyuukk....

Thursday, January 20, 2011

how to solve problems?

Bismillah...

Ha..ha...hari ni kan macam agak blur2 gitu.kenapa pun xtahulah.badan je duk kat cc ni haa keje kan..tapi kepala hotak ni da merewang2 jauh entah kemana dah..sesat kot xleh nak balik.-_______-...orang cakap kalau ada masalah better luahkan dari pendam.Tak elok untuk kesihatan anda.heeee..lama-lama boleh over stress,sakit kepala.bahaya ok....

Monday, January 17, 2011

Tentang Lagu Muhasabah Cinta

Bismillah

Alhamdulillah..hari ni hujan kembali turun.Setelah 5 hari juga kot tak hujan.heee hujan sangat best ok, sebab sejuk..i like.

Korang pernah dengar tak lagu Muhasabah Cinta.Pernah? tak pernah?.Ok actually kan i da lama dengar lagu ni kalau tak silap dalam Blog Irine Nadia Marcello. Tapi sekarang Irine da letak lagu lain.Mula-mula just dengar-dengar biasa je.

Tapi dalam 4,5 hari lepas terdengar pula dalam blog Encik Hami ni....

Saturday, January 15, 2011

Bukan senang nak Kahwin hoi

Bismillah..

owh! semalam kan...i berangan nak pergi tengok wayang cerita Khurafat dengan my bro.Tapi kan kan belum sempat pun mulut ini bersuara, umi telah pon terlebih dahulu cakap jum pergi kuantan...teman umi shopping. Lepastu kita singgah rumah pak lang, der hal nak discuss pasal majlis kawen along bulan 5 nanti.HUHUHUHU..

Mula-mual macam alamak! rosak program gwe...umi lak bila tahu i nak g tengok wayang..ha..pot pet2,pot pet tak menahan telinga nak menadah.Pelik juga sebab i bukan nak pergi dengan pakwe ke, lelaki bukan muhrim ke.Ni nak pergi dengan adik sendiri tu..ayook..Ok lah2 da kata tak boleh, malas nak bising.Tak baik jadi anak derhaka -_-'

Thursday, January 13, 2011

oh!! katekan TIDAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bismillah....

Entah kenapalah kan..hari ni, titeba sahaja i rasa satu perasaan sama sebijik macam 10 tahun yang lepas..masa zaman-zaman i sekolah dulu.Perasan di mana hati terasa berdebar-debar, suka, sayang -______- oh hell!! sangat lah tak suka.....

Tuesday, January 11, 2011

Blog Kawan-kawan Rapat (Twitter)


Bismillah...

Wokeyh....hari ni i nak mempromote blog-blog kengkawan la pula kan.Macam tak adil bila i promote blog-blog yang cun-cun dan lawa-lawa sahaja.Padahal i bukan lah kenal sangat dengan dorang tu.Silap-silap dorang tak kenal pon siapalah i ini cewah gittew.

Ok blog pilihan pertama adalah.....trenngg teng teng..jeng..jeng....hahah.....

Sunday, January 9, 2011

5 Blogger Perempuan Yang COMEL

Bismillah...

Ha..hari ni nak buat entry Blogger la plak kan.Da 2 tahun kot i ni berblogging, tapi jarang teramatlah sangat i nak promote2 blog orang lain.Bukan sombong or kedek, tapi ye la blog i ni bukan glamer pon, i je yang suka baca-baca, jadi silence reader kat blog orang yang comey dan glamor heee..

Kalau da sebut perkataan CUN/COMEY sudah semestinyalah untuk kaum HAWA sahaja ok.heee.Kalau ada kaum ADAM yang rasa dia tu CUN/COMEY tu err..er...sila check tengok ketulinannyer heee ok kidding nyah...opstt...

Jom tengok!

Saturday, January 8, 2011

tolong lah faham!!



Bismillah...

Sakit hati ditahun baru.Ok hari ni hari pertama i sakit hari+geram+sedih ditahun 2011. Permulaan tahun 2011 yang tak lah baik sangat.Ya Allah..kau berilah aku kekuatan. Kadamg-kadang tak termampu aku nak menghadapinya.

Nak cerita macam cerita sama je.BORING ok! Tapi yang geram tu, tak faham ke keadaan aku ni macam mana, tak TERDAYA LAH...TAK TERDAYA...kalau lah kan...ahhhh dah malas la nak guna perkataan KALAULAH ni...-_____-'

Monday, January 3, 2011

Kembali ke sekolah

Bismillah..

image from google

Hari ni bebudak semua da mula sekolah kan. Selepas bercuti sakan selama lebih kurang 2 bulan gitew.lama tu kan, tapi seingat i lah, dulu zaman-zaman i sekolah cuti lagi lama.Sekarang cuti da semakin kurang (eh yeke? xberapa nak pasti).

I ada sorang je lagi adik yang still bersekolah, this year dia da masuk form 4.Da besar ok, da tak kisahlah dia nak g sekolah ngan apa, daftar ke apa.Sebab da boleh urus diri sendiri.Dulu masa dia kecik2 pun (tadika) pergi sekolah dengan jiran.Lepas tu dia menangis habis satu tadika ikut menangis HAHAHHA... naik Darjah satu pun, hari pertama dia selamba je naik van sekolah tak ada sesapa teman pun.Berdikari gila ok.Umi i pun cikgu, so hari pertama adalah hari paling bz la kan.Lagi satu abah cakap dia lelaki so sila jangan nak ngengada manja..HAHAHA.Tak macam, i dolu2 setiap kali awal tahun nak masuk sekolah, abahla yang jadi peneman selain adik kembar i.

Teringat masa sekolah rendah, dalam kelas i jadi ketua adik kembar i (lelaki) jadi penolong kelas.haaa hebat tak kitorang? wikikikiki....sampai lah naik darjah 3. setiap tahun i dapat naik pentas ambil hadiah.Time tu kalau exam paling2 corot pun akan dapat no3 dalam kelas.*pandaikankan xD.

Sunday, January 2, 2011

(update) Selamat Ulangtahun eiyda!

Bismillah..

Syukur kehadrat Ilahi kerana masih lagi memberi peluang kepada hambanya ini untuk bernafas dibumiNya yang luas ini.Alhamdulillah...

Hari ni, 2 JAN 2011 merupakan ulangtahun kelahiran i yang ke 27 tahun. Hurmmm da 27 tahun i hidup.banyak dugaan, cabaran suka dan duka telah i tempuhi. Alhamdulillah...Allah kuatkan hati i untuk menempuh segaka ujiaNya...Allah tak akan sesekali menguji kita dengan dugaan yang tak mampu kita ditempuhi, kan.

Mable Blueberry cheesecake

Terima kasih buat family.....

Saturday, January 1, 2011

Faizal Yusof Meninggal Dunia Akibat Serangan Jantung

Bismillah...

Salam tahun baru 2011..

Dalam kemeriahan dan kegembiraan kita menyambut tahun baru, rupa-rupanya ada berita sedih yang datang. Tadi dalam twitter dapat berita yang mengejutkan iaitu pelakon Faizal Yusof ex-husband kepada penyanyai Siti Nordiana (pelakon adamaya yang jadi Dani) telah pun meninggal dunia akibat serangan jantung di hospital pusrawi dalam jam 2 lebih.

Mybe drama terakhir arwah ialah Tiramisu..huhuhu

Antara tweet-tweet dari artis :

Nuffnang