Thursday, March 31, 2011

Menstruasi. Ape tu?

Bismillah....

Huhuhu today aii saket perot la uOlss....adess....duduk tegak pon xleh ni..kena bengkok kan badan....pinggang pon sakit-sakit. Ni mesti kes PMS ni.ades2..dah lama kot tak kena cam ni.Dah la keje ni..duduk jek atas kerusi.Kalau dekat rumah, boleh la jugak aii menonggeng2..sapu minyak angin..peehhh mesti legaaaaa.. =.=.

Selalu apa uOls buat kalau kena macam ni ek wahai kaum2 ku sekalian?? makan pil Pink tu ke? huhuhu..aii tak mau lah amalkan makan pil tu...macam tak elok je kan.takut jugak kesan sampingan masa depan huuuuuuuuu..aii selalu tahan jek, sapu minyak angin...lama-lama akan ok..

Menstruasi atau

Monday, March 28, 2011

Resepi: Roti John Simple Ala eiyDa ^_^

Bismillah...

Entry hari ni pasal makan lagi.hehehhe tapi kali ni nak bagi resepi paling mudah, senang dan sedap.Boleh mentry time breakfast, lunch mahu pun dinner heee...moh kita tengok cara membuat Roti John tak berapa nak John sangat muahahah..

Sunday, March 27, 2011

Muzik Video Baru & Best

Bismillah...

Hari ni ade tertengok 2 muzik video terbaru kat satu laman web ni. Lepastu eh eh macam menarik jek kan...so dengan baik hati rasa macam nak share lah ngan engko dan sengokang semua heee..

First lagu dari Najwa Mahiaddin Got to Go..comey lah dia ni..walopon chubby2 kan... >

Saturday, March 26, 2011

Earth Hour 2011

Bismillah....

Tahun ni, Earth Hour akan diakan pada 26 Mac 2011 bermula pada jam 8.30 malam hingga 9.30 malam (1jam).

Tahun lepas tak turut serta pun dalam kempen Earth Hour sebab masa tu aii kat rumah, and abah ngah layan berita heheheh..mane lah dorang nak join kempen 'bergelap' ni huuuuuuuuu../>

Thursday, March 24, 2011

Video : Bunuh Diri Di KB Mall Kelantan

Bismillah...

Ha... baru dapat berita ni tadik kat twitter...apeke bangangnyer lah nak bunuh-bunuh diri ni eyh...dah puas hidup ke? dah banyak pahala terkumpul?? huhuhu

Ni video yang di ambil dari blog Joe

Wednesday, March 23, 2011

Makan Makan & Makan lagi...... GEMUK TAHU!!


Bismillah..

Ha.......... sejak dua menjak ni kan..mood asek nak makan jek...nak makan yang sedap-sedap pulak teww..eh eh ade ke yang nak makan benda tak sedap...-.-..pantang bosan mesti bukak web resepi..lepastu mula la...slllrrppp terliur..meleleh air liur aii :p~

Tapi bila balik rumah jek, mals la pulak nak masakkan...huhuhu....mula-mula tu teringin nak maklan cendol...Alhamdulillah tercapai dah hajat tu untuk berkali-kali jugak arr..lepastu baca lam satu blog ni yang cendol tu menggemokkan..huhhu memang la kan..nama pun santan sayang....SANTAN kan berlemak..perghh tapi kan yang tu la sedap....nyummy...nak cendol -.-.

Petang ni, tetiba pula kan tekak ni mengada-ngada..ish mengada tahu....

Tuesday, March 22, 2011

Bengang Tahap Gaban

Bismillah...

Nak taip ENTRY LEPAS GERAM pula hari ni.GERAM SESANGAT tahuu???.... ini hal semalam lah, pada uOls yang ada follow tweet aii semalam tu kan..yang emo-emo manjang, dari tengah hari sampai lah ke maghrib tu tahu la kot.eeeeeeeeeee xtau la nak cakap cam ner, tak tahu nak percaya mana satu......

Saturday, March 19, 2011

Resipi: Salmon sweet sour, Swedish Meatball dan Onian Ring (Homemade)

Bismillah

* PERHATIAN!! ENTRY BANYAK GAMBAR...>.<'

Today nak taip entry resepi jek..sebab semlam keje makn, makan n makan sesedap jek, almaklumlah bila adek ngan akak ada balik, kitorang pun bergotong royong arr masak-masak.Nak2 semalam aii cuti kan.

First untuk lunch masak Ikan Salmon Sweet Sour dan Ikan Salmon Bakar Berlada Hitam.....

Tuesday, March 15, 2011

Antara sebab terjadinya Pening Kepala

Bismillah...

Lately asek pening kepala je, bukan pening lama2 tapi kalau tunduk ke, silau ke or ngadap screen monitor lama-lama memang konfem akan pening2..huyung hayang. Sampai satu tahap nak solat pun terpaksa duduk, sebab bila nak rukuk dan sujud memang pening berpusing-pusing. So better aii solat duduk kn..kang jatuh tergolek ssh jugak.

Ada la google and baca apa punca masalah pening ni sebenarnya.

Antaranya yang aii rasa memang punca aii sering kepeningan ialah :-

Saturday, March 12, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

Bismillah...

Semalam berkesempatan jugak tengok Filem Hikayat Merong Mahawangsa.... Sampai kat EC Mall Kuantan dah pukul 7 lebih, dengan hujan lebat lagi..memang mencabar giler lah perjalanan semlam..almaklumlah kan..kat area2 i ni mana lah ada cinema dekat2...yang paling dekat pon Mesra Mall.tapi xure la kat sana penuh ke tak.huhuhu..

Pergi ngan my bro, sis and 2 kawan lagi.Tapi yang tgk HMM juzt i dengan my sis jek, my bro ngan kawan lagi dua xmo tengok dorang tengok Rango heee...

Filem ni keluar 10 Mac 2011,

Friday, March 11, 2011

Earthquake & Tsunami Di Jepun

Bismillah....

Hari ni Jumaat 11 Mac 2011..Hujan tak berhenti2 dari semalam. Angin kuat gila pulak tu.Tengah gulem-gulem sambil layan twitter, tetiba dapat pasal gegaran dan Tsunami di Jepun pada jam 1.46 petang waktu malaysia.Gegaran sekuat 8.9 skala rithcer telah menggegarkan Negara Jepun di kawasan Sendai dan menyebabkan Tsunami yang teruk.........

Wednesday, March 9, 2011

macaroon dah berjaya di ngap! (entry banyak gambar)

Bismillah...

Nak cerita pasal macaroon jek.Kan ada hari tu, aii sebok sangat nak beli nak rasa cam ne lah macaroon tu kan.So dengan semangat wajanya telah mengorder satu bekas macaroon berbagai warna dan rasa dengan cikmin.heeee.Dah order dari minggu lepas, tapi oleh sebab aii lambat bank in duit so lmbt lah skit sampai.Tapi xpe...janji sampai heee.

Semalam datang lah mamat hensem bawak bungkusan untuk aii..awwww..aii buat2 cam eh..pe pulak ni kan..hahahha padahal dah tau dah...mesti benda kiut kalerful tu dah sampai heee..lepas tandatangan dan cop2 bagai....bungkusan pon bertukar tangan..cewahhh dah macam drama...;p.

baru sampai..freshh
Tapi xterus bukak..snap..snap gambar dulu...heee.lepastu bukak skit2..almaklumlah ngah keje..kena lah kawal ke excited tu...kang der lak yang mintak..kehkehkeh.....

Monday, March 7, 2011

Antara Boleh & Tak Boleh

Bismillah

Dalam dunia ni ada perkara yang boleh kita buat dan ada perkara yang tak boleh kita buat.Tapi kadang-kadang terkeliru sikit dengan kedaan BOLEH dan TAK BOLEH tu. Contoh macam seorang perempuan yang memakai tudung tapi berbaju lengan pendek. Still TAK BOLEH kan. Tetap salah dan berdosa dari segi Agama Islam.

Sebenarnya banyak perkara yang kita anggap remeh,

Saturday, March 5, 2011

Apa Website kegemaran bila korang online?

Bismillah...

Santai Sabtu semua...walaupun aii kerja hari ni...tapi still santai lah depan pc ni.heee customer kalau hari sabtu memang ramai la kan..dan macam2 ragam..so saboo jek la.. >.<'..ada sorang customer ni yang hantar laptop suh repair, tapi adapter x bagi batt pon tak bagi...wooohaa baik punya lah kan..bila tanya knp? dia cakap biasa kalau dia g hantar repair mang xpenah bagi pon benda tu semua..okkepelikkan disini yer dek..akak bukan nak pon batt ngan adapter tu..bg lah hoi..

Nak tanya korang la kan..biasa kalau korang online je kan apa yang akan korang bukak dulu? ha................>

Wednesday, March 2, 2011

Jom masak-masak (macaroni godang )

Bismillah...

Malam ni aii masak tahu....auuummmm.......berlagak sikit, sebab kan kan aii jarang masak2 now sebab balik umah da malam, lepas tu umi da siap masak...paling rajin pun aii masak meggi kari +telo tu jek palinggggggggggggg sedap aii masak... 0_0...tapi kalau mood rajin terlebih aii der la masak..spagheti ke heeee western2 aii suka..sebab senang dan cepat....oktersangatpoyolahkaww awww....

Malam ni aii masak..macaroni kedut2 goreng....

Nuffnang