Friday, December 31, 2010

Welcome 2011...Good Bye 2010...

Bismilah...

Boldweeeehooooo!!! kebaaabooommm...!! pomm!! pomm!!

Heppy New Year 2011!!!!.....

Selamat Menyambut Tahun Baru 2011 semua kengkawan kuh....Semoga tahun ni lebih baik dari tahun-tahun yang sudah. Diberikan kesempatan untuk terus hidup dan bernfas di bumi Allah yang luas ini.Amin amin Ya Rabbal Alamin...

Yang bestnya cita-cita i *skema nak genapkan tweet di Twitter sebanyak 50k tercapai weeeehooooo macambaguslahko..heh!

Wednesday, December 29, 2010

(Update) Bola punya cerita.... kita juara! esok cuti!!



Bismillah..

hah!! pe kabo lah semua kengkawan kuh..heeee...hari ni kan..kan..hujan tak berhenti-berhenti dari semalam. Hujan rahmat agaknya lah kan. Dan budak2-budak sekolah pula da mula mendaftar hari ni. Ada yang nak masuk tahun 1, ada yang nak masuk tadika, ada yang nak masuk sekolah menengah, ada yang nak masuk university dah..hurm..ok2 selamat belajar yer kepada adik-adik sekalian..cukuplah cuti yang berbulan-bulan tu yer..heeee...teringat zaman-zaman sekolah dulu..seronoknya..sekarang kalau da kawen, mesti giliran i pula bawak anak pergi daftar sekolah ni kan woot woot beranganlahengkau.. -______-...


ha! malam ni kan kan. ada Final AFF Suzuki Cup 2010, Malaysia VS Indonesia jam 8 malam. weeeeeeeeee .Konpemlah bergegar rumah gwe ini malam...hahahha...nak2 i lah, jerit2 suara da lah nyaring bak kata adek i..heeee ceh3..abahlah orang yang paling bersemanagt kalau tengopk bola.dari sura ala-ala Ramli Sarip, boleh pula bertukar jadi suara Ning Baizura tu HAHAHHA...soprano gitew >.<..

Walapun berbagai spekulasi tentang Perlawanan malam ni, dan banyak peperangan siber berlaku,kes bomoh lah, kes si marcus gatal-gatal lah dan jugak kes paling hangat kes laser kaler hijau! heeeee...dah macam Ultraman pon ade kot xD.... lantakengkaulahweh

Hopefully semua ni tak akan patahkan semangat pasukan kita untuk bermain dengan baik.Dan sekaligus menjulang Piala AFF Suzuku Cup 2010 malam ini...Amin.. caiyok2!!

P/s: tak payah nak bertikam lidah, tuduh menuduh, fitnah menfitnah..tak ada faedahnya pun kan...buang masa, buat dosa.

ok babai..

Update!!

Monday, December 27, 2010

Menghitung Tahun Baru 2011

Bismillah..

Hurmmm..lagi 4 hari kita nak masuk tahun baru kan kan..tahun 2011 gitew...Bermakna bertambah lagilah usia gwe..di awal2 tahun nnti -__-.

Diawal-awal tahun, agak bosan sebab i asek bekerja je xpergi manae-mane pun.Umi n abah bz kerja.Last2 year baru lah i banyak bercuti kesana kesini.

Sepanjang tahun 2010 ni, antara perkara yang penting berlaku:-

i) kazen-kazen yang tamatkan zaman bujang dorang

ii) kematian arwah nenek tiri dan dua pupu

Thursday, December 23, 2010

Aku kena paw

Bismillah....

Alkisah......hari ni result PMR da kuar kan? so i ade sorang adek yang bongsu amek PMR jugak Semalam da cakap kat dia, wehh.result ok gwe blanje ok..hahhaa...yakin gitew i xperlu belanja dia.

Ni la budak temok dapat 6A

Pagi tadik dia pergi ambil result.Tak sempat nak tanya i da g kerja. Bila call dia cakap dapat 2 jek...2 apa? 2A? haah..ok selamat i hahaha..sekali dapat 6A 2 B daaa..haaaaaaaaaaa fadammuka ko kena lah tunaikan janji. Alhamdulillah...congrats lah buat adek i Fazdli temok2 heeee...kawan2 dia yang nakal tu pon result ok2 la 5A keatas...hurm...so jangan ingat kalau dorang nakal. dorang xpandai or malas belajar yer tak...huhhhhu...

Wednesday, December 22, 2010

Ini Saya....Saya...OK!!

Bismillah...

Siapa saya ek? nak tahu??...

Saya...seorang perempuan

Saya...bekerja sendiri

Saya....umur dah nak masuk 27 tahun tahun depan (2 jan bagi hadiah ok heee)

Saya...belum kawen, tak ada boyfren...single..HAHAHHA

Saya....mood selalu berubah-berubah mengikut cuaca..kadang-kadang OK..kadang-kadang KO

Monday, December 20, 2010

Bila Budak Kecik Jadi Tokey CC

Bismillah...

Hari ni nak cerita sikit pengalam"si Kecik" bekerja di CC. Kowang tau apa cc tak? ala..cc.. Cyber Cafe lah yang ada banyak2 pc tu, pastu boleh main/sewa ikut jam atau ikut suka hati ko lah tu..janji bayar HAHAHHA...

1) Ada yang ternganga sambil tepuk-tepuk muka macam tak percaya "si Kecik" yang handle cc ni (tepuk-tepuk muka tu tambahan jek) HAHAH

2) Buat muka seposen, duduk pastu tekan-tekan keyboard tanpa bagitau nak guna pc. kengkonon macam pc tu autolah bila dia dok ketuk2 -___- (tak nampak ke i dok tercongok ni) ok sah rabun heeeeeeeeeee

3) Banyak tanya itu, ini siap tanya bapak nama apa sebelum nak guna pc atau nak suruh buat pape..Ok fine i faham ngaaaaa

4) Masuk terus cakap nak suruh buat apa, lepas siap ambik terus bayar.Ok yang ni paling best xbanyak songeh.Konpiden jek.hahahhaa

5) Masuk, duduk depan kaunter lepas tu mata melilau-lilau sambil tanya err...sapa owner cc ni? saya nak jumpa jap.HAHAHHA.. i lah weh...(sambil kedip-kedip mato) 0_0.tak percaya?? PERCAYALAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH.. (nyanyi lagi ct)

6) Paling xleh blah bila dengar ayat cam ni "eh..budak kecik tu pandai lah gn pc lah "-_______-


Sunday, December 19, 2010

Baru punya

Bismillah...

Hari ni hari rajin..kenpa rajin? sebab tak ada kerja nak buat sangat dan nak elakkan rasa kebosanan dan keboringan melampau-lampau heeeee.
So, dengan segala nekadnya i buat keputusan nak edit my blog.Tukar template jek la..tu pun i mintak tolong si paan carikan template yang ok skit.huhuhu...

And than suruh jugak paan crop kan pic letak kat header..heeeeeeeeee skang da jadik.Tapi ingat nak edit-edit lagi.Tengok lah esok lusa kalau rajin edit lg heeeeeeeeeeeee....

template & header baru

Dua hari lepas pula i cat my bilik.Giler la penat tahu...lenguh habis satu badan..uols ingat senang ke kerja mengecat ni bagi orang 'comey' macam i? hahahaa teramatlah mencabar ok..kena panjat tangga tinggi2 kah3.Tapi bukan i la yang panjkat, adek i..HAHAHHA.i gayat ok panjat tinggi2 maunya kang pelepap!! pengsan HAHAHA.

Thursday, December 16, 2010

Ya Allah Ya Tuhan Ku


Bismillahirrahmanirrahim…

Ya Allah…
Jika aku jatuh cinta,
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya PadaMu,
Agar bertambah kekuatanku untuk mencintaiMu…

Ya Muhaimin…
Jika aku jatuh hati,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu,
Agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu…

Ya Rabbana…
Jika aku jatuh hati,
Jagalah hatiku padanya,
Agar tidak berpaling daripada hatiMu…

Ya Rabbul Izzati…
Jika aku rindu,
Rindukanlah aku pada seseorang,
Yang merindui syahid di jalanMu…

Monday, December 13, 2010

Hukum perkahwinan

Bismillah

First nak wish heppy besday buat my sis echah yang ke 21 dan buat my frenz paan yang ke 22...semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki Amin Amin Ya Rabbal Alaminn..

Today nak share something yang berguna skit.heee selalu kalau update blog mesti macam xder maknanyer langsung kan mengarut jek lebih heeee...Ok, oleh kerana sekarang musim cuti sekolah.walaupun tak lama lagi dah kan nak masuk tahun baru, tapi still dalam bercuti (ayat berbelit-belit).mesti ramai yang nak tamatkan zaman bujang trantang tang kan. heee syoknyer...sebab boleh makan nasi minyak free hek2...selamat pengantin baru pada uOls2 yang bergelar pengantin hek..rasa macam nak kawen jugak hee..tapi kan soal kawen ni bukan boleh buat main-main tahu...nak share sikit pasal golongan-golongan yang wajib, sunat, harus dan haram berkahwin cekedaout!!

Hukum perkahwinan dalam Islam

Wajib - Mereka yang mampu dari segi fizikal dan kewangan. Sekiranya tidak
berkahwin, takut terjerumus kepada maksiat zina.

Sunat - Mereka yang mampu dari segi fizikal dan kewangan dan mempunyai
keinginan untuk berkahwin . Sekiranya tidak berkahwin, tidak khuatir terlibat
dengan zina.

Haram- Mereka yang tidak mampu dari segi nafkah zahir dan batin, atau
perkahwinan yang bertujuan untuk memudaratkan isterinya.

Makruh- Mereka yang tidak mampu memberi nafkah kepada isterinya tetapi

Thursday, December 9, 2010

meet up di klcc

Bismillah...

olaa semua...uols ridu i tak? heee...dah 4 hari tak keje dan tak beronline..hurm rindu lah jugak dekat my belog cikai ni.

Hurm..nak tau mane i pegi 4 hari lepas? i g bercuti lah. Heee i pergi rumah my kak ngah dekat puchong perdana.Malam ahad dalam jam 9.30 malam kitorang bertolak, sampai dalam jam 1.00 pagi kot.

Hari isnin pegi shopping erea2 puchong jek, dah shopping2 shakan kat ioi mall..tapau food pastu balik umah.Ade yang makan Subway, ade yg makan Wendy's, ade Mcd, ade Dominos peh banyak giler makanan ikut selera dan duit masing2 hahahah.

Saturday, December 4, 2010

Seronok jadi kanak-kanak ni kan..

Bismillah..

Sejak masuk cuti sekolah ni, i selalu ditemani anak buah i Batrisyia atau nama manje die Caca.Dia lah orang paling semangat nak ikut i ke cc...lebih dari i lagi kot rajinnya.HAHHAAH.rajin arr sebab nak tengok cartoon,nak main game barbie.

caca peneman setia

Sampai dengan i sekali da mula jkd kanak2 riang balik.heeeee..penangan anak buah =.= alasan.Bila dia dah dok kat cc ni 8-9 jam sehari dengan i, i mula lah rajin cari2 games barbie ngan cartoon2 best nak download.I tanya lah kat caca, caca nak tengok cartoon ape? Ade (nama manje aku ok ahaha ) carikan..dia terus cakap "Caca nak tengok Rapunzell yang ade rambut panjang sangat tu dengan Tinkerbell yang boleh terbang pakai baju kaler hijau tu".ok fine.Panjang pulak jawapan die, details lagi HAHHA.budak2 rite? cam tu lah.excited jek bila sebut pasal cartoon.

Now i ngah layan ThinkerBell.Ok..siyesly memang best cartoon ni nak2 lagi grafic die yang super mabeles ok..

Thursday, December 2, 2010

nak nak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Bismillah

Nak taip entry laju-laju aje hari ni.Hurmmm..ok hari ni konvo adek i dekat Uitm Dungun nun.Konvo untuk Diploma in account. Tapi i tak ikut arr sebab kena bangun awal..eheheh..bayangkan lah, pukul 7 am dah nak ada kat sana. Dah la hotel motel kat sana semua dah full. Ceh baru berangan nak ikut jugak, tidur sana terus senang tak payah nak bangun awal2 kan. Lagi pun dari rumah i ke Uitm tu makan masa dalam sejam setengah lah jugak..fuh....Last2 adek i yang bongsu ngan yang yg ke 55 ikut.Eh silap yang ke 5 lah xD. Tak pe la lagi pun i nak kena kerja.Kang bebel lagi bos i -_____-.

Actually macam-macam program dalam kepala hotak i ni.Tapi tak tahu lah bila nak menjadi -_-. Cadang nak ke KL rumah my kak ngah pun, masih dalam keadaan blurr.. @_@.kalau dah blurr2 macam ni, i malas la nak berangan banyak.Juz buat tak tahu lagi bagus.Duit da berkepak2 ni nak bershoppingshakan HAHAHA.

Sekarang ni, i nak sangat beli cardigan polka dot yang betul-betul muat untuk badan i yang kecik cinonet ni.Susah kot nak cari, kat sini jangan diharaplah ok.Dalam blogshop plak...semua da habis.huhuhu keciwalahdaku.Sapa tau mana nak carik yang saiz xs, harga sederhana (kurang dari RM50) huhuhu...polkadot ok..


Wednesday, December 1, 2010

comelkan blog dorang...

Bismillah...

Hari ni da masuk bulan Disember 2010 kan..kejapnya masa ni berlalu kan.Tak sampai lagi sebulan da nak masuk tahun baru 2011.

Sekarang banyak blog perempuan macam i yang comel-comel kan.heeee i like antara blog yang selalu i masuk (boleh dikatakan setiap hari) semua blog-blog yang comel.Bukan dari segi orangnya aje yang comel, malahan blognya jugak amatlah comel dengan ayat-ayat yang comel.Ok dah cukup comel comel HAHAHHAAH...

Antara blog yang i suka ialah blog si comel-comel:

Liyana Lunia

ni heee..trya la uOls masuk dan layan entry-entry beliau yang santai dan kadang-kadang tu kelakar heeee...sama juga dengan kawan beliau iaitu :

Raracandyfloss

tu ha...comey jugak orangnya.suka baca blog beliau sebab banyak kisah2 comey heee pasal hello kitty, mini wood house..heee comey kan....dorang ni jugak bukan calang-calang blogger tau.Dorang selalu jugak join macam-macam contest dan menang hee..bestkan..tapi entah dorang kenal ke tak lah i ni ehek -____-.

Selain dari dorang berdua, i jugak suka masuk blog adek2 ni ha...

si sweety Irine Nadia Marcello.

Tuan punya blog ni memanglah cantik sesangat lah.heeee.Selain tu,i juga suka jugak jenguk

Blog adek Mieya,


blog Cik Lolly

pon comey cam dia jugak heee.

Mesti uOls tanya kenapa i suka blog ala2 comey cute macam ni kan.heee entah mybe sebab kena ngan jiwa i yang comey ni auuww...silamuntah -____-.I suka header blog dorang yang comey tu sebenarnya,,HAHAHHAA ok memang i jeles ok...nak gak buat weh...xD

Yang penting blog dorang ni santai,tak berat nk loading, menarik dan fun! pujiikhlasok heeee

ok..hope pada uOls kat atas tu izinkan i yer letak link2 blog uOls kat blog i yang entahapapani eyh. heeee...

ok lah babai...

wallahualam.

Nota comey: daku memang berjiwa

muda ok heee



Nuffnang