Monday, November 30, 2009

eiy_Da ' alkisah....

Da lama xwat entry baru...sejak line tenet wat hal minggu lepas...but skang da ok..hope akan terus2 la ok..huhu ..mls nk taip panjang2..tgk jek la pic2 sengal kt bawh ni..heheh..
ianyer terjadi sepanjang beraya korban di kg..heheh


otw balik kg..singgah mkn di burger king..sara my nepiu yg gelojoh..hahah


my nepiu yang syok maen..


layan psp jap..


sesi melapah daging ms kaum adam g solat Jumaat


cincang jgn tak cincang daging tu makcik2 ku


my sister k.ngah, k.long n Nor..kengkonon wajen..padahal xreti pon..





Thursday, November 19, 2009

eiy_Da 'lelaki Vs payung'


skang ni musim hujan bukn sahaja kt pantai timur malahan di kawasan len2 jugak kan.kat negeri korang mesti hujan kan tapi jgn la sampai banjir tu yg tak bape syok.aku xsuke banjir sebab aku ni xpandai berenang dan lagi satu sebb aku ni geli kalo ngan air banjir..cam2 la aku byngkn..itu la ini..eeeuu..huhu..

orang tua2 cakap, sediakan payung b4 hujan mau turun kan..heheh..so skang ni mesti laku giler la payung...pada korang yg br nk wat bisness pe kata korang jual jek payung..sah2 laku beb..heheh,,

Tapi kan aku rase cam agak pelik la bila ader lelaki yang malu nk gunakan payung..katanyer tak macho lah..cam pondan lah.Pe kes?..dorang lebih suke basah lencun dari pakai payung..hilang macho ker?..walawess...len la kalo dorang gn payung yg bunge2 ke, kaler pink ker xpon bentuk buah stobery cam aku punyer ke..hahah kan.Leh la dicop as a pondan or xsachok kan.

tak pon dorang akan berpayung bl berpasangan..kapel la kan..so Lomantik la kununnyers..kalo sowang2 xdenyer kot..
Entahlah..ni pe yg aku jumpe lah..mybe korank tak kot..mybe korang akan pakai bj hujan, xpon helmet jek..huhu..

p/s: entry yg sangt mapek..huhu..hati ngah dilanda 'hujan'..huhu













Saturday, November 14, 2009

eiy_Da 'sombong?..aku ker?..


Manusia ni ader berbagai-bagai ragam kan.Bak kata pepatah, rambut same hitam tapi hati lain2 tapi skang ni pon, rambut kiter da xsame hitamnyer..der yang bermacam2 kaler...huhu..
pe tah lagi hati kiter kan...yang xnmpk ngan mata...hitam ker, biru ker,merah ke.

Situasi dimana aku sering dilabel sebagai 'sombong'.Aku sombong?..kenapa dorang cakap aku ni sombong, adakah sebab aku ni agak pendiam,xsuke senyum dan kurang bergaul?der gak yang takut nk tego aku..aku x mkn orang ok..aku manusia..aku mkn ns..cam korang gak.
Kekadang aku pon xfaham kenapa dorang cakap aku sombong, kalo xtego, xbercakap tk bermakna aku sombong.tak kenal maka xtau...so kena la kenal dl b4 nk cakap sal aku.
mmg la aku ni jns yg xcakap bnyk..nak2 dengan org yg aku xknl.Aku jux ckp pe yg penting (kalo waktu kerja)..nak2 dengan lelaki..malas aku nk layan lebih2..dan dorang akan cakap..sombong eh...mn der..tak la..cume aku xsuke nk melayan lebih2 tu jek.kena lebih berhjati-hati kan..
satu lagi aku jns kalo aku tak suke kt seseorang tu akan nmpk kt air muke aku ni..xleh nk sorok..huhu..

kalo aku xsenyum. muka akan nmpk masam gilew hokey..penat la asek nk senyum jek..heheh
kalo yang da lm kenal aku, tau la aku ni cam ner.
Seorang yang cakap banyak, suke ketawa, wat lawak n agak gilew2 ok...

so..pada yang lom kenal aku..jgn pepandai cakap aku ni 'sombong' atau action ok...











Sunday, November 8, 2009

eiy_Da 'xmatang ke aku?~


Sekejap jek kan ms berlalu..pejam celik pejam celik da nak hbs tahun 2009 ni.Aku plak tahn ni da 25 tahun..hokey.Tapi rase cam budak umo belasan taun jek..keh3..tak matang ke?
umi salu cakap...owang len kalo umo cam ni da kawen..da berderet anak aauu.. ni tak perangai cam budak2..cakap sket majuk..aduss. tu yg aku paling xske dengar.Ape..kalo da dewasa xleh majuk ker?.dak2 kecik jek leh majuk..huhuhu.

Aku sendri pon rase yang aku ni xdewsa atau matang sebb kalo nk g memane..msti ngan umi or abah or adek badek ..xder nk sowang2..nk jek kn memebebel nnti...pastu pape hal..aku akan cakap ngan umi..xkire ape hal skalipon..walhal sal bf skali pown..hahha xleh blah kan..
soal kewangan, soal pompuan, nk beli paper pon kekadang tanyer umi dl..leh ke tak?..ni xmatang ke..atau anak manje?..entah..mybe jugak disebbkan kedaan aku yg sering2 jek sakit, membuatkan umi salu nak jaga aku.Aku cuba nk jd dewsa dan berdikari cam owang lain..tp cam sukar la plak kan..heheh..

banyak benda yang aku xleh nk lakukan cam org len...tengok wayang..men bowling, lepak2..makan sana..mkn sini..sebb aku da terbiasa ngan rumah.Cuti dok rumah..nk g memane ngan umi n abh...kalo tak dok jek ar terperuk lam umh tu...dengar mp3..baca novel..rase cam xder life n xder sosial lam hidup aku.


p/s ; kalau cam ni lah...sampai tua pon aku tak kawen..hahaha




Thursday, November 5, 2009

eiy_Da 'sayunk sama kamoo..~


semalam hari yang sangat heppy..
TQ pada my sayunk2 yang sudi call, sms ngan i ok..i lap u all lah..muah3
buat adek mintang kiut, ein tomey,abby sweety & anarm (walopon jux 1 text) hahah.
Aku asek gelak2 jek..xtahan ngan dowang yang wat suspent kat aku..si mintang dengan sore die so kiut wat aku gelabah gilew.

Mintang : hello stobery ader?
Aku : erk..sapew>

Mintang : stobery lah..

Aku : Ni saper?

Mintang : Mintang la sis..


ahaha baru lah aku cam....exciter gilew aku..tq dek sayunk...kamoo mmg cute gilew k..
b4 tu aku ngah sms ngan ein macam2 lah yg borakkkn..termasuk kes2 yg xleh blah langsung hahha..kes cinta2 yg terhalang dan serius mmg gilews..keh3..thanks ein sudi share2 ngan sis..hope tu sume secret kiter k..

pada anarm..sms ~peeewweett~ tu..tq..hahah :P
pada Abby sweety....thanx coz always text or call me walopon ko dok nun jauh di SG...windu kamoo..heheh..
hope pasni kiter keep in touch lg k...sayunk kamoo..muahh3

p/s : smlm da terkantoi ngan soklan cepumas dr dek mintang n ein..keh3..malu i tau..dek mintang die mmg blurr n nerd k..nyampah..ein..jgn lunyai ngan mamat tu k..heheh





Tuesday, November 3, 2009

eiy_Da `lelaki bermulut manis?ikhlas atau bodek?


Today terasa nk wat topic ni.sebab da beberapa hari ni, aku asek dapat pujian,kata-kata manis dari kaum lelaki.hahakahk... Sorang kawan kepada adek aku...asal die datang jek mesti dia akan cakap " comey la eiyda hari ni".. da xder ayat len...pe kes?..nk ngorat cakap jek arr hahah..ke da mmg jenis bermulut mns, xleh tgk pompuan nk jek puji2 ?..der lak yang jenis suke panggil ngan kata-kata cam sayang, comey,sweety,ataupon yunk...kekadang trsa meremang jek bulu roma neh...kekadang rase cam menyampah... atau mybe aku ni jns cepat perasan?.kah3..xleh balah...
da mmg lelaki suke ek puji2 cam ni..dorank tu sebenarnyer ikhlas ke atau saje nk men2 or bodek nk kan something?..aku pon xfaham kekadang...jux layan kan jek...


p/s : jgn ucapkan kata2 mns kalo sume tu xder maknenyer


** entry penedek jek...mls nk taip bebanyk..ok..heheh

Monday, November 2, 2009

eiy_Da 'aku angau?.keh3


lately aku ssh betul nak lelap mata ni.entah kenapa aku pun tak tau la.Salu aku msk jek bilik lam kol 12.00 am...dengar mp3 sekejap..pastu mt sure layu n tido..kroooh3...siap mimpi best lagi..
tapi skang..gilew ssh mata aku ni nak lelap..dah dipejam2..xmau gak die tutup...pusing sane,...pusing sini....sampai adek aku cakap..asal ni eh...macam ayam mengeram jek nih..cis kuwang ajo ek...tolak kang..hahah
mybe aku banyak sangt pon berfikir tapi pe yang aku fikir, nak kata keje belambak2..xder makneyer lah.Aku ni keje rileks jek, kekadang jek la tension, pewnat.melayan kasteme yg bermacam2 hal...penin kpl neh.

Nak kata sebb kes penyakit kurang darah aku dtg balik..xmungkin kot..sebb da g check..sume doc cakap u ok now, dun worry..jux mkn ubt, jg mkn dan bnyk rehat.Fine Doc!...
sume tu aku da buat...(mkn jek la kurang)..entah xder selera..

nak kata aku pk sal cinta...ayyak..tak mungkin..ke mungkin..entah..ssh la mau cakap skang...hati ni asek gundah gulana jek hahah..gilew ke pe?..da lm ekceli tk rase cam ni..haaha gara2 bermen kata..hati sudah terpaut?teringt pl;ak kt lagu kerispatih :
Bila Rasa Ini RasaMu.
"Aku Memang Terlanjur Mencintaimu
Dan Tak Pernah Ku Sesali Itu
"

huhu..aku kah yng bersalah..kalo die tak melayan?aku xder la rase cam ni kot....keh3..
sah die ngeri ngan aku pasni..
tp kalo die wat xtau jek..wat dunno kan..pe kan daya aku...aku jatuh tergolek dog pown die bkn tau..huhu..sadis btl la cam ni....huhu..OK FINE SAYUNK!!!!!

tdo xlelap..mkn xder selera..pe mau jd neh..adudud...
Ape perlu aku buat? tenangla wahai hati...lapang la wahai jiwa...

Nuffnang