Wednesday, June 29, 2011

#2 Wordless Wednesday








Sunday, June 26, 2011

kISAH dOnGEnG



Stacy - Kisah Dongeng


Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka yang jauh lebih megah dari diri ini


Apa yang mampu ku berhias hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi


Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu...Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela


Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja


Belum pernah ku merasakan dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini


Sanubariku memerlukan kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

p/s : kena je lagu ni dengan aii..huhuhuhu >.<'




Wednesday, June 22, 2011

#1 Wordless Wednesday


Internet macam siput




Nota comey : 1st time buat entry
#WW ni..heee



Tuesday, June 21, 2011

Happy Birthday Abah & kak Long

Bismillah...

ha..today My Abah dan my sista Kak Long punya birthday. Dorang berkongsi hari lahir yang sama...pehh berturu-turut kot bulan ni, memula besday ummi, hari persaraan umi, lepas tu hari bapa n hari ni Besday abah ngan kak long pulak. Bulan JUN yang penuh dengan celebration.Tapi satu pun xcelebrat lagi kecuali Hari bapa yang dh di celeb terlebih awal.besday ummi, besday abah, hari bapa akan kitorang celeb sama2 nanti.Tunggu my sis ta cuti dulu.reramai baru seronok kan.

Pada Abah, Happy Birthday yang ke 59 tahun, tapi seriusly abah tak nampak pun macam 59 tahun ok..macam 39 jek..ooalalalal *bodek ;p. Semoga Abah panjang umur, di beri kesihatan yang baik,muda sentiasa dan dilindungi oleh Allah sentiasa ...Amin..amin Ya Rabbal Alamin....

Buat my dearest sista kak long, heppy besday weh...yang ke 32 ok! dah tua...weeeeeeeeeee tapi tapi kak long still nampak macam umur 20 ok. *muntah...hahahha...yer lah, ingat tak masa kak long pg klinik hari tu, doc tanya, awak dah kawen ke...nampak macam tak kawen lagi..nampak macam still belajarr..arr arrr...weekkk muntah lagi.bhahahah.....Semoga panjang umur, menten muda dan cepat arr preg lagi weh...aku nak anak buah baru...boleh?? hak3..

Buat kedua2 insan yang sambut besdaya hari ni 21 Jun 2011, i Love u All very much ok!!..muah..muahhhhh



Sunday, June 19, 2011

Zami Ismail Meninggal Dunia

Bismillah...

Takziah dan Al-Fatihah buat Arwah Zami Ismail atau lebih dikenali sebagi Pak Uda dalam sketsa komedi Pi Mai Pi Mai Tang Tu.Yang suka pakai baju butang senget tul kan. Arwah jugak ada berlakon dalam Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah. Sebagai Pak Abu kan.Dapat berita ni dari laman twitter tadik.ramai yang tweet. RT dan ramai jugak artis2 yang tweetkan khabar sedih ni.

Arwah dikatakan meninggal akibat serangan jantung pagi tadi.Semoga roh beliau berada dikalangan orang-orang yang beriman.Dan buat keluarga arwah...terima semua ini dengan hati yang tabah. Yang hidup pasti akan kembali kepadaNya jugak.


Nota Comot : Yang hidup pasti akan mati..
Al-Fatihah



Friday, June 17, 2011

Selamat Berehat Dirumah Ummi!!

Bismillah..

Tanggal 16 Jun 2011 merupakan hari terakhir buat my mom Pn . Fatimah Bt Abd Rahman berkhidmat sebagai Guru. pada 15 Jun 2011 genaplah umur umi yang ke 55 tahun dan secara rasminya umi telah pon bersara. Setelah lebih 30 tahun umi bekerja dan berkhidmat sebagai guru di lebih dari 7 buah sekolah.Sekolah menengah dan jugak sekolah rendah.dari seorang guru biasa yang mengajar mata pelajaran ERT (Ekonomi Rumah Tangga) hingga berakhir sebagai Guru Penolong Kanan di sebuah sekolah rendah disini.

Semalam berlangsungnya majlis persaraan umi kat sekolah dia. rasanya dalam 6 tahun juga la umi berkhidmat disekolah tu. bayangkan banyak gila hadiah yang umi dapat.hahahha penuh 2 buah van yang hantar umi balik semalam.Dan penuh jugak lah rumah i ni dengan hadiah-hadiah umi. Begitu besarkan penghargaan guru2, PIBG,PPD dan juga pelajar2 sekolah pada umi.

Antara hadiah yang umi dapat.. Tv LCD LG 32' ,

Thursday, June 16, 2011

Selamat Hari Abah!!!!



Bismillah...

Firstly nak cakap....actually, i ni kompius bila senanya Hari Bapa ek..hee...tak tau tarikh yang bebetul specific gitew..hee

Tak pe lah pape pon...selamat hari bapa buat my dad, Mohd Bin A. Bakar..yang akan masuk umur 59 pada 21 jun ni. Sayang abah sesangat...semoga abah sehat2 sahaja hendaknya...kami 7 beradik terlalu sayangkan abah....pengorbanan abah selama ni, tak mungkin dapat kami balas..huhuhu....dan tahun ni jugak abah dengan rasminya bersara..so, duduk rumah rehat-rehat jek la abah.

Umi cakap, kesihatan abah semakin stabil sejak dah tak bekerja ni. Hari tu masa check tekanan darah,,,Alhamdulillah...dah rendah..tak tinggi macam selalu. Mybe abah terlalu pressure masa kerja dulu. Abah bukan jenis yang suka duduk terperap dekat rumah, tido, makan, bangun lambat (macam anak2 dia heee)...tak..Abah akan bangun awal, sarapan lepastu mesti ada jek aktiviti dia..yang selalu dia buat ialah memancing..

Monday, June 13, 2011

rezeki

bismillah...


Entry ringkas je ni...just nak share2..nak bagiatau yang i dah dapat first cek from Churp churp...heee.tak la banyak mane pon..lam arat lebih jek....tapuu cukup-cukup bersyukur dh...Alhamdulillah....

First time la dapat duit/ income from internet.Sebelum nak clearkan cek tu, ada lah umi , abah, kakak tanya mana dapat.So i citer la cam tu...cam ni.. and dorang cam wah...teruskan....heee..

tu je la nak cerita heee...

tata

Saturday, June 11, 2011

Maharaja Lawak best ke?

Bismillah...

Line tenet cam sengal jek 2, 3 hari ni..adeii..nak layan youtube pon xder mood...selalu kalau bukak yuotube mesti i layan maharaja Lawak..hee...sebab kat rumah xader Astro...tak caya? cvayolah weh...entah, tak rasa pon macam nak pasang Astro..sebab jarang dok kat rumah dan jarang sanagt mengadap tv..huhuh....

Walaupun tak ada Astro, tapi i tetap suka layan maharaja lawak ni. Kumpulan peberet semestinya lah Jozan...lepas Sepah n Jambu..Nabil??..hurm..boleh la sikit2..tengok pada lawak dia jugak..heee...

Hari ni nak share satu jek vid maharaja Lawak dari Kumpulan Jozan..

Monday, June 6, 2011

Wedding day!

Bismillah...

Demam pulak wehh...

dah 2 hari ni demam, batuk, selsema huhuhu sangat la tak selesa...T-T....lepas tu bz pula dengan majlis-majlis kahwin..my kazen..ramai pula my kazen yang kawen tahun ni...penat la jugak kesana-sini..tapi serokok..dapat makan2 free...tapi..tu la..xder selera sangat nak makan banyak-banyak.Dengan cuaca yang tak menentunya lagi.Kejap hujan..pastu panas giler..huhuhu..

First i pergi wedding my kazen dekat kuantan nun...dari hari jumaat tu akad nikah, sabtu majlis kawen, ahad sam,but menantu..Alhamdulillah..semua berjalan dengan lancar..walopon tengok2 macam terlebih bajet la pulak kan...banyak goodies bag yang tak habis..huhu beselah

Nuffnang