Thursday, November 29, 2012

Anak Buah Baru

Bismillah...

Syukur Kehadrat Ilahi, diatas kurniaannya. Alhamdulillah pada hari Sabtu, jam 8 malam kak Ngah aku da selamat melahirkan seorang Puteri seberat 3kg.

 Baby Qalesya first Day






Walaupun agak awal dari due dfate yang asal, tapi semuanya berjalan dengan lancar. baby pun sihat dan comel. Tak lama lagi gilioran Kak long pulak, tak lama dah ni tunggu masa jek, walapaun Along cakap doc bg due 17 Dis, tapi along kata biasanya dia akan bersalin 2 weeks lebih awal dari tarikh due. So memang dah lama lagi la kan. Sekarang nenek Mi lah orang paling bnz kat rumah tu, aku ngan adek kan keje, so memang xboleh nak tolong sangat.

Nayli Iman Qalesya nama diberi, persis nama kakaknya Nayli Iman Qaisara..

Semoga sehat selalu, membesar dengan baik, jadi anak yang solehah penyejuk hati mama dan papa.bertambah lagi anak buah aku, xsabar pulak nk tgk baby kak long pulak ni, oh yer kak long mybe akan lahirkan baby boy! yeay... dah 4 oang anak buah perempuan, now dapat anak buah lelaki pulak.. Hero in the house.. hee

babai



Adam Hawa Episode 55

Bismillah..
Jangan cakap banyak jom layan episode yang paling BEST dan sangat touching.. huwaaaa sob sob sob






Saturday, November 24, 2012

Adam dan Hawa Episode 52

Bismillah..

Episode kali sweet sangat dan geram bila Johan still nak meminang Ain walopon da tau Ain tu still Isteri Am.. dosa lah woii.. *ok aku mo* hahaha.. dengan si gedik pelat Dee lagi grrr. haish... xsabar nk tunggu episode next week..



Wednesday, November 21, 2012

Adam Dan Hawa Episode 50

Bismillah..

Dah tgk semalam, sebab ada astro HD kat umah hahha pape pon yg xleh nk tgk jom kita layanzzz dah episode 50!



Selamat menonton

Tuesday, November 20, 2012

Shawls From Old Blossom Box!

Bismillah..

Dah lama aku shopping online ni, dulu aku selalu shopping tudung, shawals, beg,purse, jam, barangan kucing dan banyak lagi lah melalui online ni. Nasib baik la aku xder m2u or cimbclik! kalau tak hari2 aku shopping agaknya, pastu duit lam akauan licin.. hahahha..

Saja xnak buat sebab dah tau aku xleh kalau da buat shopping online ni boleh lupa diri. Yer la aku susah sebenarnya nak menshopping selalu, maklumlah xder kereta, lesen xder, tak kan nak harapkan orang sokmo kan.So, jalan paling mudah, aku shopping online jek. balik keje, aku bank in kn duiat, xpun aku tumpang guna m2u akak aku, aku bayar cash cam tu lah. Tapi memang dah lama la aku xshopping online ni, nak2 beli tudung or shawls, hari tu akau banyak beli barang2 kucing jek, macam carry cage, food feeder, macam2 lah.

Dan semalam aku terlihat satu shawls cantik giler dekat instagram oldblossombox.Novelty Bow Shawls colour purple... very cantik, skali tgk terus berkenan dan terus emel dan terus transfer duit heee xmahal ok cuma RM 30+ post RM 6= RM36 sahaja.. material dia pon sangat best.. 

Kalau korang nak beli, boleh ke FB OldBlossomBox tak pun ke BLOG dorang dan boleh jugak usha gambar dekat Instagram dorang @oldblossombox .kalau nak order just send emel dan nanti dorang akan bg detailsnya.. sangat mudah. Paling best wrap dorang yang cute, sweet dan cantik. suka suka suka


Cute & sweetkan bungkusan dorang heee

Ada banyak lagi design  baru yang korang boleh pilih. cantik-catik, kalau ikut nafsu ni mau semua aku borong. hahahha *tgk duit lam acc* ok nanges ;p 


Ini antara koleksi yang ada pic from instagram oldblossombox... cantik kan... kain dia berat n mudah nk pakai.

dan taaaada!!! inilah yang aku baru dapat tadik. heee xsabar nak pakai..cantik kan... kan...

ok lah cikedaot!!

Adam dan Hawa Episode 49

Bismillah

Adam dan  hawa episode 49 cikedautttt




Saturday, November 17, 2012

Kahwin, Kelahiran

Bismillah..

Alhamdulillah hari ni da keje balik lepas 4 hari bercuti. Pulang ke kampung. Attend majlis kahwin sepupu dua beradik tu hari selasa 13 november 2012

 G-Dah & Pasangan  (kakak)

G-Hah & pasangan (adik)


Selesai majlis, lepas isyak jugak lah baru balik kg semula.. pheww pernat tapi seronok sangat.. Alhamdulillah dah selesai majlis kawen. tak tahu lah lepas ni gilian siapa pula yang naik pelamin kan. heee

Malam esok tu pula,buat makan-makan sikit celeb birthday Anak sedara aku, caca (Nur Aina Batrisya) yang ke 7 tahun. Sebenarya tarikh lahir dia sama ngan majlis kawen tu, so tundalah buat esoknya. just buat simple2 jek , ajak sedara2 mara, masak macaroni goreng, koktel buah, goreng nugget,bagi goodies sikit2 untuk budak2 dan sebijik cake coklat.

happy sangat lah si caca tu kan, maklumlah first time celebrate birthday kat kg, ramai- ramai dengan pak sepupu2 dia mak sepupu2 dia..  yang kecik2 sebaya dia tu ha..siap dapat present lagi..






 
 Coklat kek

makanan yang terhidang 

 
Food

 
 Jemput makan

 Happy Girls

 Aqis pun tumpang Happy walopon bukan birthday dia.. heee


Si kakak yang sambut birthday yang ke 7 tahun, yang tu si adik Aqis dah masuk 4 tahun, tahun depan da mula sekolah. Walaupun sambut birthday kakak, si adik bukan main happy siap cop2 nak hadiah.hahha nasib lah Caca ni tak kedekut bagi jek satu dua hadiah dekat adik. so sweet.

okbye!

Adam Hawa Episode 45-48

Bismillah..

layan kan sajo hiks




 





Saturday, November 10, 2012

Congratulation My Lovely Cousins

Bismillah..

Alhamdulillah selesai sudah Majlis akad Nikah Sepupu aku, dua beradik buat sekaligus. Yang kakak sebelah pagi, yang adek sebelah malam.

Semalam aku gerak darirumah ke Ajil, dalam pukul 10,00 pagi. Umi cakap majlis start mybe dalam pukul 11.30, so cam sempat la kan sampai. Tup2 pukuil 10.30 Pak cik aku call tanya ada kat mana? sebab majlis akad da pun selosai. hayayo.. xsempat aku nak tengok suami Gdah. Sebab masa aku sampai tu dorang dah pun balik. woooo..

Tapi still sempat bergambar ngan Gdah, the bride.. u know what? aku suka giler ngan baju dia yang sangat gojes itu.. buat sendiri ok.. design, jahit pastu jahit manik2 pun sendiri so best kan. dan baju tu sudah tentulah lain dr yang lain limited. Dedua beradik tu padai menjahit. yang adik Ghah memang tukang jahit, yang kakak Gdah tu pulak pandai jahit manik2 kat baju... kombinasi baju warna putih, dengan manik2 pink+putih lepastu dengan kuntuman bunga ros warna pepel2.. cantik.. yang adik pulak semua warna putih, very the gojes ok..


The Bride

Sementara menunggu majlis si adik pada belah malam, selepas isyak, siang tu kitorang dok borak2 jek laa maklumlah bukan senang nak dapat masa2 cam ni kan, lepak2 borak2 gosip2..kazen yang paling rapat dengan aku walopun beza umur kami 2 tahun.Dah kawen dah dia.. Alhamdulillah...

Malam tu dalam pukul 9.30 jugak la baru Tok kadi datang, lepas seleesai semua,. makan2, kemas2 pukul 11 lebih bertolak balik. singgah kt kg dulu kejap, le[pastu br gerak balik kemaman. Puklul 3 pagi sampai fuuuuuu berjalan sakan satu hari sebab hr ni kena keje, nanti minggu depan start selasa-jumaat nak cuti lagi, sebab majlis kenduri pulak.

Selamat pengantin Baru GDah dan GHah semoga kekal hingga ke akhir hayat...

* gambar amik lam instagram jek, sebab xsedut lagi lam hp.
*mengantuknyaaa fuuuu fuhhh -..-

Adam dan Hawa Episode 44

Bismillah..

Episode cam best heeee



Jom layann

Thursday, November 8, 2012

ADAM DAN HAWA EPISODE 43

Bismillah...

Episode kali ni dari semalam lg orang dok kecoh2 bila tgk sorotannya.. heee jom kita tgk siapa yang kena... keh3




Wednesday, November 7, 2012

Durian Crepe

Bismillah...

Sekarang da macam jadi satu fenomena bilamana kuih yang bernama Durian Crepe sangatlah fofular di alam maya ini dan tersangatlah diminati ramai giteww.. hahahha
Aku dah lama tengok Kak Min di FB yang dok jual Durian Crepe ni. macam sedap jek.. bila tgk kulit dia yang kuning berkilat dan isi dalamnya yang putih lemak berkrim diselaputi isi durian.. perghh mabeles habaq hang.. aku jadi macam nak try.. nak rasa.. nak makan... tapi apakan daya durian crepe ni ssh kalau nk post kn pick up sendiri. huuu lagipun akak ni dok jauh. -..-

 inilah Durian Crepe

Dan lepas tu agak lama lah dok tengok2 kat FB, blog pasal Durian crepe ni. ingat macam nak buat jek. lepastu jumpa la banyak gak la resepi2 dekat blog masakan ni. tapi resepi dorang semua lain2 tang fillingnya tu, so aku macam aikk mana satu yang asli ni?  aku ada baca yang kak tu cakap resepi Asli Durian crepe menggunakan 5 jenis tepung dan TIDAK menggunakan tepung gandum. so aku macam aik.. so semua resepi yang aku jumpa tu tak asli la kan.

Semalam, dalam FB ada lah akak ni aku pernah beli kuih ngan dia, dia memang pandai making kuih ni semua.So dia tulis sapa yang nak try Durian Crepe yang menggunakan 5 jenis tepung leh la order.. so aku excited giler la kan.. ada jugakorang dekat2 sini yang buat... eee sewonok habaq ang..

Aku order la satu set nak rasa dulu kan.. satu set RM10/5 ketol dalamnya.balik keje semalam singgahlah amek, sampai umah lepas makan solat aku terus try sebijik share ngan adek.. nyum2. sedapnyaaa sangat lemak berkrim... pergh,.. adek memula macam ragu2 nak makan, bila aku bagi terus dia sumbat semua.. -..-


wow u lokks so yellow mellow ;p

Umi ngan abah pon cakap sedap gak sememanganya sedaplah, xcukup kot huu so hr ni akak tu bukak order lagi n pik up hr sabtu.. aku da order 2 set.. sebab nanti along balik sini, so leh bg dia rasa jugak.. hee tak best makan sorang2 ni kurang nikmatnya, biar satu family rasa, atleast nanti bila makan lagi tak la tertanya2 ape ni apa ni kan??.yang tak suka durian ada jugak yg buat guna buah lain, tapi percayalah ianya tidak akan selemak berlrim yang durian punya.. king of the fruit giteww heee


yummeh.. sedap tak terkata 

sapa yang cuba lagi kena cuba ok.. kompem tak menyesal. heee

k babai..
sharing is caring

Adam dan Hawa Episode 42

Bismillah..

Eposode 42 dah.. jom layan... Azie semakin ngengader hyuuuu nyampah lak aku tgk keh3..




Selamat Menonton

Friday, November 2, 2012

Adam dan Hawa Episode 40

Bismillah...

episode 40 dah... layannn sajo... azie over skit kan. HAHHAHA tp ok pe... sesuai gak arr azie ngan Johan tu.. LOL




Selamat menonton

Thursday, November 1, 2012

Borang BR1M 2.0

Bismillah..

Ha. hari ni 1 November 2012.. cepat jek ha masa ni berlalu pergi.. lagi sebulan nak masuk tahun 2013 dah. maciam? segala bagai azam tahun sudah terlaksana atau tak? belom?? tak pe.. leh di forward ke tahun depan kih2.

Oklah, ingat lagi dengan BR1M  yang diperkenalkan oleh PM kita? ok now untuk BR1M 2.0 telah pon dibuka untuk diisi, boleh isi online atau pun download borang, atau pun boleh didapatai dimana2 pejabat kerajaan yang berkaitan, pejabat daerah, pejabat DUN yang terdekat.

Kali ni bukan sahaja ada untuk pendapat yang berkahwin, malahan ada jugak untuk yang bujang macam iols.. wohooo iols dah pon mengisinya tadik.. mana tau kan, kalau ikutkan syarat2 tu sememangnya layak.. InsyaAllah kalau ada rezeki dan tak terlepas pandang.

Oklah pada uOls yang nak isi tu leh ke laman web LHDN https://ebr1m.hasil.gov.my/  untuk isi online, tak pun leh je isi manual just download borangnya https://ebr1m.hasil.gov.my/manualPengguna/borangBR1M2.pdf isi ok... bagi yang dah isi untuk berkahwin tu n memang da dapat hari tu, just kemaskini sahaja lah yer... mana tau rezeki tahun depan dapat lagi.isi bebetul ok.. jangan tipu tau.. no no no..

TERIMA KASIH buat kejaan kita dan buat PM kita Dato' Seri Najib Tun  Razak..

Adam dan Hawa Episode 39

Bismillah...

woooo dh episode 39... kali ni kisah si azie ngan johan lak nk bercintan cintun..



Selamat menonton

Nuffnang